Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου απόψε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Τη διενέργεια διαγωνισμού επιλογής αναδόχου για τη δημιουργία του Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στην Πύλο, πρόκειται να εγκρίνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας στην αποψινή του συνεδρίαση. Οπως αναφέρεται στην εισήγηση, η διαμόρφωση του Κέντρου στηρίζεται κυρίως στις νέες τεχνολογίες και όχι τόσο στα αυθεντικά εκθέματα, μετατοπίζοντας έτσι το βάρος της λειτουργίας του από την εκθεσιακή στην ενημερωτική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική πλευρά. Για το σκοπό αυτό προβλέπεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, υλικού και λογισμικού, και η ανάπτυξη διαφόρων ψηφιακών πολυμεσικών και διαδραστικών εφαρμογών.
Σημειώνεται πως το Κέντρο στοχεύει στην προσέλκυση τόσο τουριστών γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και οργανωμένων ομάδων μαθητών, φοιτητών και επισκεπτών από τουριστικά πρακτορεία που οργανώνουν επισκέψεις σε ιστορικούς τόπους στην Πελοπόννησο. Το Κέντρο θα μπορούν να επισκέπτονται 30 - 40 άτομα τη φορά. Η συνολική διάρκεια της επίσκεψης δε θα ξεπερνάει τα 20 λεπτά. Οι γλώσσες της ψηφιακής ξενάγησης θα είναι πέντε: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά και αραβικά.
Στην εισήγηση, ακόμα, αναφέρεται ότι ο σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι πολυδιάστατος και έγκειται κυρίως:
- Στην ανάδειξη της αναμφισβήτητης ιστορικής αξίας της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στην ερμηνεία και ανάλυσή της μέσα από θεματικές ενότητες, όπως: έκβαση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στρατηγική των ναυμαχιών, κανόνες ναυσιπλοΐας και η ζωή στο πλοίο, ο αντίκτυπος της ναυμαχίας στις μεταγενέστερες εποχές κ.λπ.
- Στην ενδυνάμωση και επέκταση των πολιτιστικών πρωτοβουλιών και των πρωτοβουλιών τουρισμού έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
- Στη δημιουργία μιας δεξαμενής άντλησης ιστορικής και πολιτιστικής γνώσης από χρήστες με μια ποικιλία ενδιαφερόντων (μαθητές, φοιτητές, ιστορικούς ερευνητές, πάσης φύσεως τουρίστες).
- Στην αποκέντρωση της σύγχρονης εξειδικευμένης γνώσης και στη διάδοση των νέων πληροφοριακών τεχνολογιών σε περιφερειακό επίπεδο.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου