Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ - ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ:Αξιολογούνται 18 προσφορές μέχρι το τέλος του μήνα

Προχωράει η διαδικασία για την ανάθεση των μελετών στο δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Από την αρμόδια επιτροπή της Διεύθυνσης Μελετών Εργων Οδοποιίας του ΥΠΕΧΩΔΕ αξιολογούνται οι τεχνικές προσφορές των 18 ομάδων μελετητικών γραφείων, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις μελέτες του συγκεκριμένου δρόμου, προϋπολογισμού 3.756.000 ευρώ.
Εκτιμάται πως η αξιολόγηση των προσφορών αυτών θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα και η επιτροπή στη συνέχεια θα αξιολογήσει τις οικονομικές προφορές. Από το συνδυασμό τεχνικών και οικονομικών προσφορών θα αναδειχθεί το μελετητικό γραφείο που θα αναλάβει τη σύνταξη των μελετών. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και απρόοπτα, υπολογίζεται ότι το Σεπτέμβριο θα έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος μελετητής.
Πρόσφατα στο ΥΠΕΧΩΔΕ έγινε και η δημοπρασία για τις γεωτεχνικές έρευνες του ίδιου δρόμου, προϋπολογισμού 940.000 ευρώ. Αν δεν προκύψουν προβλήματα και καθυστερήσεις, όλες οι μελέτες του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη θα είναι έτοιμες στις αρχές του 2010. Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός μέρους τουλάχιστον του έργου θα επιδιωχθεί από το τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 09/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου