Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Η ALPHA BANK ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ Πάνω από 300 τα θύματα της απάτης με τις κάρτες

image Τουλάχιστον τριακόσιοι υπολογίζονται οι Καλαματιανοί πελάτες της Alpha Bank που έπεσαν θύματα της ηλεκτρονικής απάτης, όταν από μικροκάμερα που είχε τοποθετηθεί στο ΑΤΜ του υποκαταστήματος στην πλατεία 23ης Μαρτίου γινόταν υποκλοπή του μυστικού κωδικού (ΡΙΝ).Σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η υπόθεση για την Αlpha, η οποία μάλιστα επιχειρεί να υποβαθμίσει το μέγεθος της απάτης, αφού οι πληροφορίες που δίνει μιλούν για περίπου 20 εξαπατηθέντες.
Το θέμα χειρίζεται η Alpha Bank σε κεντρικό επίπεδο και οι πληροφορίες που δίνονται για το θέμα είναι ελάχιστες. Πάντως η τράπεζα τονίζει ότι άμεσα οι πελάτες της που εξαπατήθηκαν αποζημιώνονται. Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες από τους πολίτες στις αστυνομικές αρχές. Ωστόσο, κάποιοι από τους εξαπατηθέντες -και μάλιστα πολλοί περισσότεροι από 20- μας ενημέρωσαν για τις δικές τους περιπτώσεις που αναφέρονται σε ποσά μέχρι και 11.000 ευρώ τα οποία “αναλήφθηκαν“ από υποκατάστημα στον Ταύρο Αττικής. Αρχικά οι πληροφορίες που είχαμε από την τράπεζα ανέφεραν ότι οι αναλήψεις έγιναν από καταστήματα τραπεζών σε Βαλακανικές χώρες και ειδικότερα στη Βουλγαρία.
Η περίπτωση υποκλοπής του κωδικού ασφαλείας πάντως είναι μάλλον συχνό φαινόμενο, αφού οι δράστες αναπτύσσουν όλο και πιο εξελιγμένα συστήματα υποκλοπών. Γι‘ αυτό εκείνο που επισημαίνουν οι τράπεζες και το αναγράφουν και ως μήνυμα στην οθόνη του ΑΤΜ, είναι η προστασία από αδιάκριτα βλέμματα του μυστικού κωδικού των καρτών ανάληψης μετρητών και των πιστωτικών καρτών.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου