Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Εμπλοκές με υπουργείο Πολιτισμού και επιτάξεις στο Γαργαλιάνοι -Ρωμανού

Εμπλοκές με το υπουργείο Πολιτισμού και με τις επιτάξεις εκτάσεων υπάρχουν στο έργο του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού και το έργο θα τελειώσει προς το τέλος του 2009, ενώ η αρχική του προθεσμία ήταν το φετινό φθινόπωρο. Τα συγκεκριμένα προβλήματα εξετάστηκαν χθες και δόθηκαν λύσεις, σε ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του νομάρχη Δημήτρη Δράκου, ο οποίος αποκάλυψε και τη μεγάλη παράταση για την ολοκλήρωση του έργου.
Οπως πληροφόρησε ο κ. Δράκος, το ένα θέμα αφορούσε την εμπλοκή του υπουργείου Πολιτισμού στο έργο, για την πιθανότητα εξεύρεσης αρχαιοτήτων ή μνημείων, γι‘ αυτό και μετείχε η προϊσταμένη της Εφορείας ΛΗ’ Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη, και σημείωσε: «Υπήρξε μια οδηγία από την Εφορεία να σταματήσουν οι εκσκαφές, διότι δεν υπήρχε το απαραίτητο και κατάλληλο προσωπικό για τον έλεγχο. Με παρέμβασή μας λύνεται το θέμα αυτό και έτσι από αύριο (σήμερα) η εταιρεία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις εκσκαφές».
Το δεύτερο θέμα αφορούσε τις επιτάξεις και την παράδοση ορισμένων ιδιοκτησιών στον ανάδοχο, λόγω της άρνησης κάποιων ιδιοκτητών να παραδώσουν τις ιδιοκτησίες τους. «Ετσι λοιπόν έχουμε μια καινούργια προσέγγιση του κτηματολογίου στα επίμαχα σημεία», ανέφερε ο νομάρχης και πρόσθεσε: «Η νέα επεξεργασία θα παραδοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας από τους μελετητές της αναδόχου εταιρείας στην Κτηματική Υπηρεσία, η οποία θα χρειαστεί 2 εβδομάδες και με τη συνδρομή υπαλλήλων της ΔΕΚΕ, προκειμένου να ολοκληρώσει την εργασία αυτή. Είμαστε βέβαιοι ότι επί τη βάσει του χρονοδιαγράμματος που θέσαμε, θα λειτουργήσουν τα ζητήματα αυτά και δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε για τη μία ούτε για την άλλη περίπτωση».
Ο κ. Δράκος παρατήρησε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τα στελέχη της ΔΕΚΕ, «κανένα πρόβλημα ροής των χρηματοδοτήσεων δεν υπάρχει και πιστεύουμε ότι το έργο θα συνεχίσει να υλοποιείται απρόσκοπτα και επιδιώκουμε ταχύτερους ρυθμούς. Το έργο αυτό είναι ευθύνη της Περιφέρειας, δε φιλοδοξούμε να αντικαταστήσουμε κανέναν, απλώς αγωνιούμε γι’ αυτά τα ζητήματα».
Στη συνάντηση μετείχαν πέρα από την κ. Αραπογιάννη, ο διευθυντής της ΔΕΚΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Παπαηλιού και ο επιβλέπων του έργου -μηχανικός της ΔΕΚΕ Πολυχρόνης Παπαϊωάννου, o διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Γιαννακέας, δύο εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, ο κ. Φυσικόπουλος και ο κ. Κωνσταντόπουλος και ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Γιώργος Βλάχος.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/07/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου