Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

AΠΟΨΕ ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ Με Φοίβο Δεληβοριά ξεκινά η συνάντηση μοτοσυκλετιστών

Με συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά ξεκινά πανηγυρικά απόψε στις 9.30 η 63η Παγκόσμια Συνάντηση Μοτσυκλετιστών στη Γιάλοβα. Απ‘ τις 9 το πρωί θα λειτουργεί η γραμματεία της διοργάνωσης και στις 6 μ.μ. θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση των εθνικών αντιπροσώπων.
Αύριο, η είσοδος στο χώρο της συνάντησης θα γίνεται μόνο με διαπίστευση, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Στις 5.30 μ.μ. συνεδρίαση εθνικών αντιπροσώπων και στις 8 εγκαίνια του Φεστιβάλ “Μεσσηνίας Οψεις“ με χρώμα και γεύσεις από την τοπική μας παράδοση. Στις 9 θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης από το νομάρχη Δημ. Δράκο και στις 9.30 θα παρατεθεί δείπνο, πλαισιωμένο με παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Καλογερόπουλος και το συγκρότημά του “Αποροι Αρχοντες“ θα παρουσιάσουν μουσικοθεατρική παράσταση ενώ θα ακολουθήσει και μουσική από τον dj GK.
Την Παρασκευή -πάλι για όσους διαθέτουν διαπίστευση- θα γίνει εκδρομή στις 9 το πρωί, με οργανωμένη περιήγηση σε Κορώνη - Φοινικούντα - Μεθώνη και πικ-νικ με το “Κολατσιό του μοτοσυκλετιστή. Στις 6 μ.μ. συνεδρίαση εθνικών αντιπροσώπων και στις 7 εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Πυρκαγιές του Αυγούστου 2007”, από την Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και την Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Επίσης, εκθέσεις φωτογραφίας “Στους Δρόμους της Ελιάς και της Μεσογείου“, “Αγρια ζωή της Λιμνοθάλασσας στη Γιάλοβα“, καθώς και εικαστικές παρεμβάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από την πρύτανη των Αραβικών Χωρών και πρέσβειρα της Συρίας, Σουάντ Αλ Αγιούμπι. Στις 8.30 θα ξεκινήσει το Φεστιβάλ “Μεσσηνίας Οψεις“, ενώ στις 9 θα παρατεθεί δείπνο με έθνικ μουσικές από τις πατρίδες της ελιάς και πρόγραμμα από το συγκρότημα “Τhe Freak Brother’s Band”.
Το Σάββατο στις 9 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση για την «Παρέλαση των Εθνών» και στη 1.30 πικ-νικ στο λιμάνι της Καλαμάτας. Στις 8 μ.μ. θα γίνει απονομή βραβείων, ενώ μετά το δείπνο στις 9 θ‘ ακολουθήσει ροκ μπιτς-πάρτι με τους “Jurassic Band”.
Την Κυριακή στις 5 μ.μ. οι μοτοσυκλετιστές θα συγκεντρωθούν για να μεταβούν στην Αρχαία Μεσσήνη. Στις 6 θα γίνει η τελετή παράδοσης της “Φλόγας της Ειρήνης“ και μισή ώρα αργότερα η αφή της “Ιθωμαίας Φλόγας“, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ιθωμαία - Αρχαία Μεσσήνη 2008”. Στις 9 το βράδυ θα δοθεί μικρή δεξίωση από το Δήμο Ιθώμης προς τιμήν των μοτοσυκλετιστών που θα μεταφέρουν τη “Φλόγα της Ειρήνης“. Κατά την επιστροφή στη Γιάλοβα θα απονεμηθούν βραβεία στους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ “Μεσσηνίας Oψεις“ - ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με το συγκρότημα “Καλό Κατευόδιο“ και άλλες μπάντες, με έντεχνο, ποπ, ροκ και χαρντ-ροκ ήχους.
Συντονιστής των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα είναι ο Ντένης Δημητρέας.
Τέλος, τη Δευτέρα στις 8 το πρωί είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση των οδοιπόρων των “Δρόμων της Ελιάς“ για τη διαδρομή Μεσσηνία - Πεκίνο -Μόσχα.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 09/07/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου