Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Υποσχέσεις Λιάπη με ...πανσέληνο στην Πύλο

Οκτακόσιοι άνθρωποι παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση “Ελλαδογραφία” στο Νιόκαστρο, το Σάββατο με την πανσέληνο. Πριν την παράσταση ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Χρονόπουλος συνόδευσαν τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη σε σημεία της πόλης για τα οποία το υπουργείο θα ενδιαφερθεί άμεσα προς ανάδειξη αυτών, όπως: το παλιό υδραγωγείο στην έξοδο της πόλης προς Μεθώνη, τον αίθριο χώρο της οικίας Τσικλητήρα όπου εκεί θα στηθεί ο ανδριάντας του και πλάι θα αναδειχθεί το σκάμμα όπου ο Κωστής προπονείτο, καθώς και χώρος εκδηλώσεων και εκθέσεων. Επίσης σύντομα θα γίνει η επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης για την αναστήλωση της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο και φωτισμός αυτού.
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο υπουργός έμεινε κατάπληκτος από τον χώρο της ακρόπολης του φρουρίου που πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις ζητώντας από τον δήμαρχο να τον ενημερώσει για όσες γίνουν φέτος το καλοκαίρι. Ο δήμαρχος μεταξύ των άλλων του είπε για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, όπως η όπερα και η βραδιά της Νάντιας Γουάινμπεργκ.
Ο υπουργός ενθουσιασμένος δήλωσε ότι μελλοντικά θα συνδράμει τον Δήμο Πύλου σε εκδηλώσεις πολιτισμού. Στο Νιόκαστρο συζητήθηκαν ακόμα σημαντικά πράγματα με τους κα
θηγητές αρχιτέκτονες του Πανεπιστημίου Πατρών που σχετίζονται με την γενικότερη ανάπτυξη της Πύλου και της ευρύτερης περιοχής (πολεοδομικές μελέτες, συγκοινωνιακή, αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις κ.τ.λ.). Φυσικά σε όλο αυτό τον κύκλο της ανάπτυξης, πυρήνας είναι ο Σαμαράς και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 18/08/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου