Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Η μαρίνα της Πύλου στα συρτάρια της γραφειοκρατίας

Η μαρίνα της Πύλου, δυναμικότητας 224 θέσεων ελλιμενισμού, παραμένει... εν δυνάμει συντελεστής ανάπτυξης -καθώς η Πολιτεία την έχει ξεχάσει κι ο φάκελος αξιοποίησής της έχει πιάσει αράχνες στα συρτάρια της γραφειοκρατίας.
Για τη λειτουργία της μαρίνας Πύλου στο παρελθόν είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός, στον οποίο πλειοδότησε η κοινοπραξία “Βερνίκος Κόττερα Ναυτιλιακή ΑΕ - Κοστατέρα ΑΤΕΕ“. Η σύμβαση παραχώρησης δεν έχει όμως υπογραφεί, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες δεν εκδόθηκε η ΚΥΑ περί συγχρηματοδότησης του έργου από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Η εταιρεία “Κοστατέρα ΑΤΕΕ“ ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου που κατασκευάζει και θα λειτουργήσει τις ξενοδοχειακές μονάδες στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανπάτυξης (ΠΟΤΑ). Ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της “Ε“, είπε ότι η εταιρεία πλειοδότησε στο διαγωνισμό και ότι περιμένει ακόμη από την Πολιτεία την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.
Ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος είπε στην “Ε“ πως ο δήμος ενδιαφέρεται για τη λειτουργία της μαρίνας και ότι, αν κηρυχτεί άγονος ο διαγωνισμός, προτίθεται να προχωρήσει σε διαδικασίες για την προώθηση της υπόθεσης.
Θ.Λ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 12/08/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου