Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Aνύπαρκτες τρεις δημοτικές αρχές στην Πύλο

image

Πέρασαν τρεις μέρες και στην Πύλο ακόμα συζητείται η παρουσία του εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια που, πράγματι, τίμησε την πόλη μας η επίσκεψή του.
Είναι η δεύτερη φορά που στην Πύλο έρχεται Πρόεδρος Δημοκρατίας. Ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος, καλεσμένος του Δήμου Πύλου σε επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις τον Ναυαρινίων επί δημαρχοντίας Θανάση Φιλιππόπουλου, και την περασμένη Δευτέρα ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκείμενου να ενημερωθεί σχετικά με το επιστημονικό πρόγραμμα υποβρυχίου τηλεσκοπίου του Ινστιτούτου “Νέστωρ“.
Μέχρι εδώ όλα καλά για την Πύλο η οποία βρέθηκε και στο επίκεντρο δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. Ενα γεγονός όμως ταρακούνησε τις συνειδήσεις των Πυλίων οι οποίοι είδαν και άκουσαν από εφημερίδες και τηλεοράσεις την ομιλία του καθηγητού κ. Λεωνίδα Ρεσβάνη και για το οποίο οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη: Ηταν ο ύμνος που απήγγειλε για τον πρώην δήμαρχο Πύλου κ. Γιάννη Βρεττάκο συγκρινόμενο με τους τρεις μετέπειτα δημάρχους δίνοντας και αριθμητικό ποσοστό σχετικά με την προσφορά του καθενός.
Είπε “μακάρι οι επόμενες δημοτικές αρχές να είχαν κάνει το 1% από ό,τι έκανε ο Γιάννης Βρεττάκος‘’ εννοούσε, όπως προαναφέρθηκε, την προσφορά του Δήμου προς το πείραμα μετά τον κ. Γιάννη Βρεττάκο. Είναι γνωστή και μάλιστα επανειλημμένως δημοσιευμένη η άποψη του γράφοντος σχετικά με το παλαιό Γυμνάσιο Πύλου που παραχωρήθηκε επί δημαρχοντίας Γιάννη Βρεττάκου. Τώρα όμως τίθεται το εξής ερώτημα: Το ποσοστό της προσφοράς προς το πείραμα “Νέστωρ“ θα ήταν αυξημένο εάν η κάθε δημοτική αρχή μετά τον κ. Γιάννη Βρεττάκο παραχωρούσε και από ένα κτήριο; Ενας κοινός νους τον οποίο διαθέτουμε όλοι πώς θα εννοούσε αυτή την προκλητική φράση;
Τι δεν έκαναν οι επόμενες δημοτικές αρχές ώστε να ικανοποιήσουν τους επιστήμονες ή τι έκανε επιπλέον η τότε δημοτική αρχή εκτός της δωρεάς - παραχώρησης του παλαιού Γυμνασίου Πύλου; Αυτά ειπώθηκαν ενώπιον του συμβόλου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και των ανθρώπων που παρακολουθούσαν την ενημέρωση δείχνοντας και οι τηλεοράσεις όπως προαναφέρθηκε το προκλητικό - απίστευτο - αυθαδέστατο και χωρίς προηγούμενο, μειωτικό για την Πύλο απόσπασμα λόγου επιστήμονα με κύρος όπως ο κ. Λεωνίδας Ρεσβάνης.
Αν και οι τρεις επόμενοι δήμαρχοι μετά τον κ. Βρεττάκο επιστήμονες Θανάσης Φιλιππόπουλος, Δημήτρης Καρακαϊδός και Γιώργος Χρονόπουλος (γιατρός και δύο μαθηματικοί) αναφέρονται ως αρνητές της επιστημονικής περιόδου με τόσο προκλητικό τρόπο προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του πυλιακού λαού που τους εξέλεξε με τους ηπιότερους χαρακτηρισμούς. Χαρακτηρίζω τον κ. Ρεσβάνη ξένο σώμα στην Πύλο που δεν έχει δικαίωμα να αναφέρεται σε τρεις δημάρχους με τέτοιο θρασύ τρόπο και μάλιστα στο σπίτι μας.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/09/2008

Για άλλη μια φορά ο Αλεξάκης αποδεικνύεται προκλητικός, ανιστόρητος και εμπαθής. Θα του απαντήσω και πάλι για να πάψει επιτέλους να προκαλεί με τις συμπεριφορές του. Θα πάρει την απάντηση, το πιθανότερο, μέσα από τις στήλες της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Κώστας...

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ "ΜΑΡΜΑΡΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ?ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ?ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή