Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Ετοιμο στο τέλος 2009 το Κόρινθος - Τσακώνα

image

Ως εφικτό στόχο θεωρεί το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ να παραδοθούν στην κυκλοφορία όλα τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου από την Κόρινθο μέχρι την Τσακώνα στο τέλος του 2009. Αυτό συνάγεται από ανακοίνωση του βουλευτή Γιάν. Λαμπρόπουλου μετά τις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά και το γενικό γραμματέα Δημοσθένη Κατσιγιάννη.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, το Σεπτέμβριο του 2009 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Αθήναιο-Λεύκτρο με το οποίο παρακάμπτονται οι στροφές της Μεγαλόπολης, ενώ τα έργα που εκτελούνται με αυτοχρηματοδότηση προχωρούν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από τους συμβατικούς χρόνους. Αναλυτικότερα, από το πολιτικό γραφείο του κ. Λαμπρόπουλου ανακοινώθηκε πως από τη συζήτηση προέκυψε ότι: “1. Σε όλα τα τμήματα από την Κόρινθο μέχρι την Τσακώνα εκτελούνται εργασίες με εντατικούς ρυθμούς. 2. Για το τμήμα από Αθήναιο μέχρι Λεύκτρο στο οποίο υπήρχαν καθυστερήσεις και δικαστικές διενέξεις της κατασκευάστριας εταιρείας με το Δημόσιο, όλα τα προβλήματα έχουν ξεπερασθεί αφού και η εταιρεία παραιτήθηκε από κάθε διεκδίκηση και οι εργασίες συνεχίζονται με τέτοιους ρυθμούς που σίγουρα θα υπερκαλυφθεί ο όποιος χαμένος χρόνος, ώστε υπολογίζεται πλέον να παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 30 Σεπτεμβρίου του 2009 αντί τέλος του 2009 που μέχρι πρότινος αναμένετο. 3. Ο χρόνος παράδοσης όλων των τμημάτων του δρόμου από την Κόρινθο μέχρι το Αθήναιο που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης, προβλέπεται να είναι εκτός απροόπτου το τέλος του 2009 όταν ο προβλεπόμενος από τις συμβάσεις χρόνος είναι την άνοιξη του 2010.
4. Για το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα προχωρούν γρήγορα οι απαλλοτριώσεις και οι μελέτες ώστε να παραδοθεί το έργο στο συμβατικό χρόνο. Το συμπέρασμα είναι ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, ο γεν. γραμματέας κ. Δημοσθένης Κατσιγιάννης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλος ο δρόμος από την Κόρινθο μέχρι την Τσακώνα να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τέλος του 2009.
Ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον υπουργό κ. Σουφλιά και τον γεν. γραμματέα κ. Κατσιγιάννη γιατί το όνειρο και οι προσπάθειες δεκαετιών όλων των Μεσσηνίων γίνονται σύντομα πραγματικότητα, με το Νομό Μεσσηνίας να βγαίνει από την απομόνωση και την περιθωριοποίηση της περασμένης εικοσαετίας”.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 10/10/2008

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΝΕΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΑΣ. 39 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή