Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γηροκομείο 50 θέσεων ιδρύεται στην Πύλο

image image

Η συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου κατάφερε μια από τις σημαντικότερες πράξεις, που θα σηματοδοτήσει αφενός μεν την παρουσία του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στο νομό, αφετέρου τη δημαρχοντία Χρονόπουλου. Πρόκειται για την ανέγερση γηροκομείου 50 θέσεων στην Πύλο, που θα εξυπηρετήσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο μητροπολίτης, ως πρόεδρος του Αλεξανδράκειου Ιδρύματος, για το γεγονός αυτό μας είπε: «Κατά την πρώτη συνεδρία πρότεινα τη δραστηριότητα του ιδρύματος σε όλη τη Μεσσηνία, καθώς επίσης την επέκταση των υποτροφιών για φοιτητές πανεπιστημίων». Στην ερώτηση πώς επελέγη η Πύλος για την ίδρυση γηροκομείου, ο μητροπολίτης μάς είπε: «Μου το ζήτησε ο δήμαρχος και έκανα δεκτό το αίτημά του». Είναι γεγονός ότι η ολιγόλογη αλλά ουσιαστική απάντηση του μητροπολίτη με αιφνιδίασε, διότι έχουμε μάθει (δυστυχώς γι‘ αυτό) τους ρασοφόρους αλλιώς.
Συνεχίζοντας, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης σχετικά με το ίδρυμα, μας είπε ότι ενεκρίθη η τροποποίηση της διαθήκης και συντάσσεται η τροποποίηση του νέου κανονισμού. Μ‘ άλλα λόγια, αλλάζει το καταστατικό του ιδρύματος και ως εκ τούτου η Πύλος επωφελείται από την τροποποίηση αυτή και τούτο οφείλεται στη νέα διοίκηση της Μητρόπολης Μεσσηνίας, όπως αντιλαμβάνεται κανείς.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος μας ανέφερε πως έχουν σταλεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου απευθείας στα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα σχετικά με το οικόπεδο που θα επιλεγεί για την ανέγερση του κτηρίου. Στη συνέχεια ο κ. Χρονόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα ίδρυσης γηροκομείου στην πόλη, έργο μεγάλης σημασίας κατά το δήμαρχο, αναφέρθηκε στον σεβασμιότατο μητροπολίτη λέγοντας: «Ενας νέος άνεμος πνέει στη Μεσσηνία. Η φωτισμένη προσωπικότητα του μητροπολίτη κάνει πράξη το κοινωνικό πρόσωπο που προσφέρει η Εκκλησία». Σε ό,τι αφορά τώρα το οργανωτικό σκέλος, ο δήμαρχος Πύλου μας είπε ότι το ίδρυμα αυτό θα συνδιοικείται από το Ιδρυμα «Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα» και το Δήμο Πύλου. Το καινούργιο διοικητικό σχήμα που θα συσταθεί για τη λειτουργία του εν λόγω γηροκομείου θα απαρτίζεται και από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.Με την πράξη αυτή του μητροπολίτη αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ρασοφόρο υψηλού επιπέδου, κάτι σπάνιο στις μέρες μας, όταν πολλοί ρασοφόροι θεωρούν υψηλό επίπεδο μόνο το οικονομικό ύψος των περιουσιών που διαχειρίζονται. Ο Μεσσηνίας φαίνεται ότι έχει διάθεση για αγαθοεργίες με πρακτική εφαρμογή.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 13/10/2008

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕ!ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ 50 ΘΕΣΕΙΣ? ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 55-60!!!ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή