Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Οι «Ιππείς της Πύλου» στην Καλαμάτα

Της Μαρίας Νίκα
Στην Καλαμάτα πραγματοποιεί γυρίσματα αυτές τις μέρες ο γνωστός Μεσσήνιος ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος, για την καινούργια ταινία του με τίτλο «Οι Ιππείς της Πύλου». Και αφού πρόκειται για ιππείς, χθες το μεσημέρι συναντήσαμε το συνεργείο των γυρισμάτων - πού αλλού; - στη σχολή ιππασίας που βρίσκεται στην περιοχή του Μπουρνιά.
«Η υπόθεση είναι ένα παραμύθι» μας είπε ο Νίκος Καλογερόπουλος, ο οποίος κάνει την πρώτη του σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, ενώ υπογράφει και το σενάριο, πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στην ταινία ως Τηλέμαχος. «Οι ‘Ιππείς της Πύλου’ είναι οι συνειδητοί πολίτες απανταχού της γης. Η συνείδηση είναι αυτό που λείπει από τον πλανήτη. Γεμίσαμε όπλα και βόμβες, βάλαμε την επιστήμη στην υπηρεσία του πολέμου» λέει.
«Οι ‘Ιππείς της Πύλου’ έχουν συνείδηση, νοιάζονται για τα μικρά και τα μεγάλα. Και προσφέρουν όσο μπορούν. Κάνουν παρεμβάσεις, πηγαίνουν στα καμένα και τα ξαναφυτεύουν, μαθαίνουν στα παιδιά μουσική, βοηθούν στον ιππικό όμιλο τα άτομα με ειδικές ανάγκες που κάνουν θεραπεία με τα άλογα… Αρχηγός της ομάδας είναι η Δημοκρατία».
Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και 20 μέρες περίπου. Την περασμένη εβδομάδα, άλλωστε, ο Νίκος Καλογερόπουλος έκανε… αισθητή την παρουσία του στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο.
Γυρίσματα θα γίνουν ακόμη σε Γαργαλιάνους, Διβάρι Πύλου, Αρχαία Μεσσήνη, Νέδα, Πολυλίμνιο… «Αρκετές σκηνές έχουν γυριστεί σε ένα μοναστήρι έξω από τους Γαργαλιάνους. Το ετοίμαζαν για μοναστήρι, αλλά δε λειτούργησε ποτέ. Είναι ένας ερειπωμένος χώρος. ‘Του ασκητή’ το λένε. Εγώ το λέω ‘Πολύπυλο’, επειδή έχει πολλές πόρτες ή ‘Έρημη Ελλάδα’, γιατί όπου και να γυρίσεις το μάτι σου σ’ αυτή τη χώρα, βλέπεις έρημα, παρατημένα χωριά και γεροντάκια» προσθέτει.
Για τα γυρίσματα στη Μεσσηνία σημειώνει: «Θα σας πάω στον τόπο σας. Γιατί άμα δεν τον γνωρίσετε και δεν τον αγαπήσετε, δε θα μπορέσετε να τον υπερασπιστείτε».
Στους «Ιππείς της Πύλου» παίρνουν, επίσης, μέρος οι ηθοποιοί: Γιώργος Κιμούλης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Σωτηρία Λεονάρδου, Βάνα Μπάρμπα, Τάκης Σπυριδάκης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Ιουλία Καλογρίδη κ.ά. Το τραγούδι του Καραϊσκάκη θα ερμηνεύσει ο Ψαραντώνης, ενώ συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα - συνεργάτες του Νίκου Καλογερόπουλου «Άποροι άρχοντες».
"ΘΑΡΡΟΣ" 30/10/2008

3 σχόλια:

  1. Ήμουν κι εγώ εκεί!!! χαχαχα... :P
    Lady, Ria, Ambo, Kaza, Billy... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα γυρίσματα συνεχίζονται κι εγώ δεν είμαι εκεί!!! Χαχαχα... άτιμε κινηματογράφε... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poli omorfo tainiaki kai me omorfes topotheseies mpravo se olouis kai ston dymiourgo euxaristoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή