Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Από βδομάδα ξεκινούν «Οι ιππείς της Πύλου»

image

Ο Φιλιατρινός ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος μετά τη σκηνοθεσία του (δικού του) θεατρικού έργου “Οι Κυνικοί ξανάρχονται“ τώρα αποφάσισε να σκηνοθετήσει και μια κινηματογραφική ταινία. “Οι ιππείς της Πύλου“ είναι ο τίτλος της και ξεκινάει γυρίσματα από τη Μεσσηνία και μάλιστα από την Πύλο. Εκεί εντοπίσαμε το Νίκο Καλογερόπουλο χθες το μεσημέρι να προετοιμάζει τα γυρίσματα που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. “Οι ιππείς της Πύλου“ είναι μία ανατρεπτική κωμωδία, τα γυρίσματα της οποίας θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του νομού όπως η Αρχαία Μεσσήνη, ο Μελιγαλάς, το Πολυλίμνιο, η Βοϊδοκοιλιά, οι Γαργαλιάνοι, η Μεθώνη.
Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με έναν γνωστό ηθοποιό που έχει χάσει όλη του την περιουσία και τον έχει εγκαταλείψει και η οικογένειά του. Βρίσκει «καταφύγιο» λοιπόν στην επονομαζόμενη από τους κατοίκους της Πρότυπη Πολιτεία “Πολυπύλου“. Η επαφή του ήρωα με έναν τόπο τόσο άμεσα συνυφασμένο με την αρχαία και νεότερη ιστορία της Ελλάδος, μια σειρά από περιστατικά και η γνωριμία του με μια κοπέλα που αναπτύσσει έντονη οικολογική δράση και όραμα για την οργάνωση αυτής της πολιτείας, δίνουν καινούργιο νόημα και ελπίδα στη ζωή του. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Καλογερόπουλος, που πρωταγωνιστεί κιόλας στην ταινία, μαζί με γνωστούς συναδέλφους του, όπως ο Γιώργος Κιμούλης. Αλλωστε οι δυο τους έχουν... γράψει ιστορία στον κινηματογράφο τόσο στη “Λούφα και παραλλαγή“του Νίκου Περάκη (στην πρώτη και εξαιρετική βερσιόν φυσικά του 1984) όσο
και στην ταινία “Ενας κι ένας“ του Νίκου Ζαπατίνα το 2000.
Στους “Ιππείς της Πύλου“ παίζουν ακόμη οι: Δημήτρης Καμπερίδης, Ηλίας Λογοθέτης, Βάνα Μπάρμπα, Σωτηρία Λεονάρδου, Ioυλία Καλογρίδη, Γιώργης Χριστοφιλάκης, Βασίλης Τσιπίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Τάκης Σπυριδάκης και Αντώνης Θεοδωρακόπουλος.
Οπως μας είπε ο Νίκος Καλογερόπουλος, στα γυρίσματα θα χρειαστούν αρκετοί κομπάρσοι, οπότε μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να έχουν και την εμπειρία της κινηματογραφικής παραγωγής, να πάνε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες στα παρακάτω σημεία:
Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στα Γεφύρια Μελιγαλά, νυχτερινό γύρισμα. Θα χρειαστούν άτομα κάθε ηλικίας και παιδιά με τις οικογένειές τους και άτομα που να γνωρίζουν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδι κ.λπ.
Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στο Πολυλίμνιο παιδιά και γονείς, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στη Βοϊδοκοιλιά άτομα κάθε ηλικίας, και παιδιά με τις οικογένειές τους, και αλλοδαποί αν είναι δυνατό.
Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στο Μοναστήρι Γαργαλιάνων άτομα ηλικίας 20 - 30 χρόνων και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου πάλι στο Μοναστήρι Γαργαλιάνων, άτομα κάθε ηλικίας για σκηνή με παιδικό πάρτι.

Η παραγωγή της ταινίας θα ναυλώσει πούλμαν για την μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς τους χώρους των γυρισμάτων. Για τις ανάγκες κάποιων γυρισμάτων επίσης, θα συσταθεί και μια ρεμπέτικη κομπανία, οπότε οι μουσικοί που μπορούν να βοηθήσουν είναι καλοδεχούμενοι από την παραγωγή. Για περισσότερες πληροφορίες με το βοηθό του Νίκου Καλογερόπουλου, Θανάση Παπανικολάου (τηλ. 6976-751337)
e-mail: atanasio05@yahoo.com

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου