Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Αισιοδοξία για λειτουργία της αποχέτευσης το Πάσχα ΣΕ ΜΕΘΩΝΗ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ

image

«Το Πάσχα πρέπει να λειτουργούν κανονικά το δίκτυο αποχέτευσης σε Μεθώνη - Φοινικούντα και ο βιολογικός καθαρισμός του δήμου, αν οι εργολάβοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους». Aυτό τόνισε στην “Ε“ ο δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής για το πιο σημαντικό έργο της περιοχής. Και σημείωσε πως την άλλη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Τρίπολη με εργολάβους, στελέχη της ΔΕΚΕ και εκπροσώπους του δήμου για να δουν πού βρίσκονται οι τελευταίες εργασίες και να συντονιστούν. «Το όλο έργο βρίσκεται στην τελευταία φάση, αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις και στις 3 εργολαβίες. Διορθώνουν ό,τι έχει απομείνει», μας είπε ο κ. Μιχελής και παρατήρησε: «Αρχικά θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία με καθαρό νερό, για να δοκιμαστούν τα αντλιοστάσια και η στεγανότητα των φρεατίων. Θα ακολουθήσουν οι συνδέσεις με τα σπίτια για να γίνουν οι τελικές δοκιμές με λύματα. Από το έργο που έχει γίνει, στη Μεθώνη έχουμε 260 συνδέσεις μέχρι τα πεζοδρόμια, τις εισόδους των σπιτιών, και στη Φοινικούντα 150 με 160».
Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι η γ’ φάση των δικτύων αποχέτευσης εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αφορά τα υπόλοιπα τμήματα Μεθώνης - Φοινικούντας που δεν έχουν ενταχθεί στο δίκτυο, και τα άλλα τοπικά διαμερίσματα του δήμου. Επεσήμανε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί και πρέπει να γίνει η τελική φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας, ώστε το Πάσχα να λειτουργούν κανονικά δίκτυα και βιολογικός, αν οι εργολάβοι είναι συνεπείς».

Ο κ. Μιχελής μας πληροφόρησε ότι την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισης θα έχει «η Υπηρεσία Υδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Μεθώνης. Δε θα γίνει ΔΕΥΑ, τουλάχιστον για τώρα». Και πρόσθεσε: «Να δούμε πρώτα τι θα γίνει με τις συνενώσεις, με τον “Καποδίστρια 2“. Εχουμε κανονισμό για την υπηρεσία αυτή. Εχουμε χημικό και πολιτικό μηχανικό και 2 εργάτες και θα προσλάβουμε υδραυλικό κι έναν ακόμα εργάτη».
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 09/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου