Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Mεθώνη

image

Ηταν μια μαγευτική παραλία φτιαγμένη από τη μαστόρισσα μητέρα φύση μέχρι που οι ανεγκέφαλοι “σοφοί” βάλαν το χεράκι τους για να φτιάξουν πεζόδρομο (στην πραγματικότητα πεζοδρόμιο).
Δεν ξέρω τι προμελέτες έκαμαν οι “σοφοί” αυτοί και άρχισαν να χτίζουν στην άμμο, ρίχνοντας μπετά πλακόστρωσαν τον πεζόδρομο, φτιάξανε παγκάκια, τοποθέτησαν γλάστρες και απολαμβάναμε το εκπάγλου καλλονής τοπίο του ενετικού κάστρου, της Σαπιέντζας, της Αμαργιανής, ένα σκηνικό μεθυστικής αισθητικής. Εύγε σοφοί! Ομως ο χειμώνας πλάκωσε και ο γαρμπής αγρίεψε, έριξε τα χτίσματα στην άμμο, όπως τα παιδικά παιχνίδια.
Σαν ήρθε η άνοιξη τρέξαν οι “σοφοί” και πλάκωσαν πάλι τα μπετά, με τις ίδιες προφανώς μελέτες, βάλανε πάγκους, γλάστρες, πλήρης αποκατάσταση γιατί θεώρησαν την καταστροφή σαν σπάνιο ακραίο φαινόμενο της φύσης.
Ομως οι εποχές αλληλοδιαδέχονται και ο γαρμπής καραδοκεί κι έγινε πάλι το κακό που συνεχίζεται καμιά 5ετία. Οι “σοφοί” το βιολί τους πάλι, δεν το βάζουν κάτω. Ποιος θα φροντίσει να θεραπεύσει τη θανατηφόρα τραυματισμένη παραλία;
Διάβασα στον Τύπο ότι ο κύριος δήμαρχος Μεθώνης, που πρέπει να μας πληροφορήσει ποιοι είναι οι “σοφοί” αυτοί, έκαμε προκήρυξη στον Τύπο για μελέτη σχεδίου ανάπλασης της παραλίας. Εύγε δήμαρχε μηχανικέ, έπρεπε να περάσουν δύο 4ετίες και στο τέλος της τρίτης να καταλάβετε το αυτονόητο, σχέδιο προμελέτης, που θα έπρεπε να ανατεθεί στην αρμόδια έδρα του Πολυτεχνείου και όχι σε Αλβανούς όπως κάματε στα Βαρκα ρίχνοντας ογκόλιθους που ύστερα από καταγγελία μου τους πήρατε πίσω πληρώνοντας πρόστιμο.
Η θάλασσα κύριε μηχανικέ δήμαρχε είναι το πιο ευαίσθητο θηλυκό και αν τολμήσεις να την παραβιάσεις θα στη “δώσει”. Πάντως να ευχαριστείτε τους Μεθωναίους που σας ανέδειξαν δήμαρχο, και μάθατε κάτι περί κατασκευών κύριε μηχανικέ δήμαρχε. Γιατί σαν ιδιώτης μηχανικός έχετε κάνει την πατρική σας κατοικία πραγματικό στολίδι της Μεθώνης μας.
Ιωάννης Β. Αλεξόπουλος
Ομ. καθηγητής Σχολής Ικάρων

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 06/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου