Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 4-0 Ανέβασε... στροφές στην επανάληψη

image

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε χθες το μεσημέρι ο Ολυμπιακός Καλαμάτας. Οι “ερυθρόλευκοι“ επικράτησαν με το εντυπωσιακό 4-0 του Τσικλητήρα Πύλου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα της Α‘ τοπικής μαζί με τη Σπερχογεία, που πέρασε νικηφόρα από την Κυπαρισσία. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό με τον Φωτεινάκη, αλλά στη συνέχεια η Πύλος ισορόπησε, απείλησε με ισοφάριση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ρευστό 1-0. Στην επανάληψη όμως οι Καλαματιανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και έφθασαν σε μια εύκολη επικράτηση, πετυχαίνοντας τρία ακόμα γκολ. Το “κλειδί“ του αγώνα ήταν το 2-0 στο 58’ από τον Θεοδωρόπουλο, καθώς αυτό το γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες τού Ολυμπιακού που έπαιξαν στη συνέχεια καλό ποδόσφαιρο, με εξαιρετικά ένα - δύο και κυκλοφορία της μπάλας. Το δεύτερο και το τρίτο γκολ άλλωστε είναι προϊόν ομαδικής συνεργασίας.
Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν δύο παίκτες που δεν σκόραραν, αλλά βοήθησαν πάρα πολύ στον δημιουργικό τομέα. Ο λόγος για τον Κοσυφολόγο και τον νεαρό Ηλιόπουλο. Ο πρώτος άλλωστε έχει και δύο ασίστ στο 1-0 στο 4’ και το 2-0 στο 58’. Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Θεοδωρόπουλος (2), Φωτεινάκης και Π. Αργάνης. Το 1-0 όπως προαναφέραμε σημειώθηκε στο 4’ όταν ο Κοσυφολόγος έκανε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά, σέντραρε και ο Φωτεινάκης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 12’ η Πύλος άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ο Λύγκρης από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βεργετόπουλο που απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα ο Δασκαλάκης έβγαλε με ωραία μπαλιά τον Κοσυφολόγο σε θέση βολής, αλλά ο παίκτης του Ολυμπιακού σούταρε άουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Στο 26’ ο Θεοδωρόπουλος από δεξιά έκοψε την μπάλα για τον Φωτεινάκη που πλάσαρε, αλλά ο Πανταζόπουλος πρόλαβε και έβαλε την κόντρα γλυτώνοντας το γκολ. Στο 38’ ο Βανικιώτης, που είχε κίτρινη κάρτα ανέτρεψε τον Π. Καλδή στο χώρο της μεσαίας γραμμής και θα έπρεπε να δει γι‘ αυτό το μαρκάρισμα την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Ο διαιτητής Αλεξέας έδωσε φάουλ, όμως δεν έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη του
Ολυμπιακού και προκάλεσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Στο 42’ ο Ηλιόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Φωτεινάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 58’ είχαμε το 2-0. Ο Φωτεινάκης έδωσε στον κενό χώρο για τον Κοσυφολόγο, που από δεξιά σέντραρε και ο Θεοδωρόπουλος (στο δεύτερο δοκάρι) έστειλε με κοντινό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Ενα λεπτό αργότερα ο Τσουλάκος είπε “όχι“ στο σουτ του Φωτεινάκη. Στο 65’ σημειώθηκε το τρίτο και καλύτερο γκολ της αναμέτρησης: Σέντρα Ταΐπι από αριστερά, ο Φωτεινάκης γίνεται κάτοχος της μπάλας και στρώνει για τον Θεοδωρόπουλο που με σουτ στην κίνηση πετυχαίνει το 2ο προσωπικό του τέρμα. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Π. Αργάνης με πλασέ στο 90’. Το ματς διαιτήτευσε ο Αλεξέας με βοηθούς τους Γιαννόπουλο, Δεγγεστίνο.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ:
Τσουλάκος, Κατσιγιάννης, Μαραγκός, Εμμανουήλ (63’ λ. Κουφός), Κατσούλης, Σκολκίμ, Σαλιάι, Π. Καλδής (69’ Δ. Καλδής), Πανταζόπουλος, Διακουμής, Λύγκρης (40’ Λ. Γουρνάς).

"NotoSport" 17/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου