Φωτιές άναψε και εκτεταμένες συζητήσεις πυροδότησε η φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη. Από τη μια πλευρά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας “ανησυχούν“ για τη σύσφιξη των σχέσεων Αντώνη - Ντόρας, και από την άλλη τα επιτελεία των ίδιων των κ. Σαμαρά και Μπακογιάννη προσπαθούν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά το ενσταντανέ προβάλλοντας τις δικές τους απόψεις για τη φωτογράφιση.
Η φωτογραφία αυτή που αποδεικνύει την προσέγγιση, θα μπορούσε να είχε τραβηχτεί από τις 25 Ιουλίου 2001... όταν η κ. Μπακογιάννη είχε επισκεφθεί την Πύλο. Ο κ. Σαμάρας όμως δεν άκουσε τότε τις παροτρύνσεις που του είχαν γίνει, και δεν “υποδέχτηκε“ στην Πύλο την κ. Μπακογιάννη. Εκείνη πάντως από τότε ήθελε να τον προσεγγίσει. Η “Ε“ την είχε ρωτήσει κατά την επίσκεψή της αν θα έκανε χειραψία με τον κ. Σαμαρά. «Αμφιβάλλετε ότι είμαι κυρία;» απάντησε τότε στον Βασ. Μπακόπουλο η κ. Μπακογιάννη - δείχνοντας την πρόθεσή της να προσεγγίσει την “απέναντι“ πλευρά. Η χειραψία που δεν έγινε στην Πύλο, έγινε 5 χρόνια αργότερα στη Ρώμη. Το Μάρτιο του 2006 ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη αντάλλαξαν χειραψία στην Αιώνια Πόλη, σπάζοντας τον πάγο. Τώρα φωτογραφήθηκαν μαζί και στη Βουλή - γεγονός για το οποίο ο “Ελεύθερος Τύπος“ έγραψε χθες: «Λένε ότι μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις. Το αντίθετο προσπαθούν να αποδείξουν ο κ. Α. Σαμαράς και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τους οποίους συνέλαβε προχθές ο φωτογραφικός φακός να απολαμβάνουν μαζί και σε εύθυμη διάθεση το βραδινό ποτό τους στο καφενείο της Βουλής. Η συνύπαρξη κράτησε λίγα λεπτά, έγινε με πρωτοβουλία της υπουργού και προκάλεσε την έκπληξη, παρά το γεγονός ότι πλαισιώνονταν από τους βουλευτές Β. Μιχαλολιάκο και Γ. Μανώλη και το κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. κ. Κώστα Πάσχο. Ο φωτορεπόρτερ κ. Ντ. Αργυρόπουλος αποτύπωσε το ενσταντανέ. Ουδείς ήξερε εκείνη τη στιγμή ότι κάποιος από την παρέα (“αλλά όχι βουλευτής“, όπως διαβεβαιώνουν όλοι) θα προωθούσε αυτή τη φωτογραφία επιλεκτικά σε δύο εφημερίδες… Οταν το διαπίστωσαν χθες, μπήκαν σε δεύτερες σκέψεις. Οι φιλικά προσκείμενοι στον κ. Σαμαρά υποψιάζονται ότι “στήθηκε σκηνικό“ προκειμένου να εμφανισθεί η κ. Μπακογιάννη ότι συναινεί στην υπουργοποίησή του, προσβλέποντας στην αύξηση της δικής της επιρροής - “αλλιώς δεν θα επέλεγε να καθίσει και να φωτογραφηθεί μαζί του“, λένε. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το γεγονός “τυχαίο“ και επισημαίνει ότι “δεν σηματοδοτεί οτιδήποτε για τη δική του εξέλιξη“.
Οι προσκείμενοι στην υπ. Εξωτερικών δηλώνουν άγνοια για τη φωτο-διαρροή, ενώ επιχειρούν να περάσουν την άποψη ότι αυτό το γεγονός πρέπει να αξιοποιηθεί “για να τελειώσει το παραμύθι της βεντέτας“. Υπενθυμίζουν ότι οι δύο αντίπαλοι αντάλλαξαν την πρώτη τους χειραψία τον Μάρτιο του 2006 στη Ρώμη, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής. Και τότε είχε επισημανθεί ότι η χειραψία έγινε για να λιώσουν οι πάγοι, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός είχε ήδη δώσει το “πράσινο φως“ στον Μεσσήνιο πολιτικό να κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. “Η κυρία Μπακογιάννη συμπεριφέρεται ως πολιτικός που δεν θέλει να ετεροπροσδιορίζεται“, αντιτείνουν οι συνεργάτες της… Ανεξαρτήτως αυτού του περιστατικού, πάντως, φαίνεται ότι στο εσωτερικό της Ν.Δ. πληθαίνουν οι αντιδράσεις εναντίον κορυφαίων που αναδεικνύονται ως αποκλειστικοί σύμβουλοι ή (και) διάδοχοι του κ. Κ. Καραμανλή. Ενδεικτική είναι η χθεσινή έκρηξη του πρώην υπουργού κ. Σ. Τσιτουρίδη: “Είδα με έκπληξη την προσπάθεια κύκλων να θέσουμε τον πρωθυπουργό σε καθεστώς οιονεί κηδεμονίας κάποιων (και) ότι ο Καραμανλής χρειάζεται 3-5 αντιπροέδρους“, είπε (στο ραδιόφωνο του Alpha). Κατά τον κ. Τσιτουρίδη, αυτοί οι “κάποιοι“ προσπαθούν να αξιοποιήσουν το κενό που άφησε με την παραίτησή του ο υπουργός Επικρατείας και “διεκδικούν να πιάσουν χώρο στη θέση του ενός“. Ερωτηθείς δε εάν ο κ. Θ. Ρουσόπουλος έπαιζε το ρόλο του “υπαρχηγού“, ο κ. Τσιτουρίδης απάντησε διπλωματικά: “Πολλοί τού απέδιδαν ένα ρόλο που κανείς δεν του είχε εκχωρήσει“. Η λειτουργία της κυβέρνησης στη “μετά Ρουσόπουλο εποχή“ απασχόλησε, κατά πληροφορίες, την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Σουφλιά που συναντήθηκαν προχθές το βράδυ. Η συζήτηση διήρκεσε αρκετή ώρα και ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο της υπ. Εξωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορούσε τοπικά θέματα του Νομού Ευρυτανίας, αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ». Θ.Λ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 07/11/2008
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΝΤΟΡΑΣ Πύλος - Ρώμη - Αθήνα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου