Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΠΥΛΟΣ 0-1

Νίκησε ο καλύτερος
ΟΦΣΑΪΝΤ ΤΟ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε χθες ο Τσικλητήρας Πύλου στη Σπερχογεία με 1-0 και στέρησε την ευκαιρία από την τοπική ομάδα να πάρει το τρίποντο και να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α‘ τοπικής. Η ομάδα του Θανάση Λακριντή πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έφτασε δίκαια στην νίκη απέναντι στους «ταύρους» που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο Τσικλητήρας παρατά-χθηκε στο γήπεδο πολύ καλά «διαβασμένος», μπλόκαρε τα ατού των γηπεδούχων και με αντεπιθέσεις-φωτιά είχε αρκετές κλασικές ευκαιρίες να πετύχει και άλλα γκολ.
Το τέρμα που έκρινε το ματς, πάντως, σημειώθηκε από ένα λάθος του βοηθού Πλεμμενόπουλου στο 25’ όταν ο Διακουμής σκόραρε από θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα, όμως το 0-1 ήταν γεγονός. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή αλλά η Πύλος ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες να πετύχει το δεύτερο γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι.
«Φωνές» και ο Τσικλητήρας
Η πρώτη δύσκολη φάση του αγώνα έγινε στο 11’ και προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Σε μια βαθιά μπαλιά προς την περιοχή της Σπερχογείας ο Δρούγας βγήκε έγκαιρα, έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά αντί να την απομακρύνει προσπάθησε να τριπλάρει
τον Λύγγρη. Ο επιθετικός του Τσικλητήρα του έκλεψε την μπάλα και κινήθηκε προς την εστία της Σπερχογείας. Ο Δρούγας τον ανέτρεψε 1-2 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Ζαρακοβίτης έδειξε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Σπερχογείας ενώ οι φιλοξενούμενοι του ζήτησαν να αποβάλει τον Δρούγα. Να τονίσουμε ότι ο Δρούγας δεν ήταν τελευταίος παίκτης αφού πιο πίσω του βρισκόταν ο Δουρούμης. Ομως ο Λύγγρης ήταν «φάτσα» με το τέρμα σε προφανή θέση για γκολ. Δύσκολη φάση. Κατά την γνώμη μας πάντως θα έπρεπε να αποβληθεί ο Δρούγας.
Οι ευκαιρίες και το γκολ
Η ομάδα της Πύλου έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Στο 25’ ο Λύγγρης έκανε την πάσα στον Διακουμή που από θέση οφσάιντ μπήκε στην μεγάλη περιοχή από δεξιά και με πλασέ πέτυχε το 0-1. Οι Μπαρδόσι, Γκέγκας έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι στην μεσαία γραμμή και ήταν αυτοί που πέρασαν τις περισσότερες πάσες στους επιθετικούς της ομάδας. Ετσι ο Τσικλητήρας είχε 6 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 14’ από πάσα του Γκέγκα ο Λύγγρης μπήκε στην περιοχή της Σπερχογείας από δεξιά και έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 47’ μετά από πάσα του Μπαρδόσι ο Διακουμής βρέθηκε τετατετ με τον Δρούγα αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 51’ ο Λύγγρης σέρβιρε στον Μπαρδόσι που απέναντι στον Δρούγα δεν πλάσαρε καλά και του έδωσε την ευκαιρία να μπλοκάρει. Στο 54’ ο Γκέγκας έβγαλε την πάσα στον Διακουμή αλλά ο επιθετικός του Τσικλητήρα βιάστηκε να σουτάρει (ενώ είχε χώρο να προχωρήσει και άλλο) και έτσι απέκρουσε ο Δρούγας. Στο 75’ ο Π. Καλδής βρέθηκε τετατετ με τον Δρούγα ο οποίος όμως έκανε φοβερή απόκρουση κρατώντας το 0-1. Τέλος, στο 83’ ο Γουρνάς έκανε την σέντρα και ο Διακουμής έκανε το κοντινό πλασέ όμως ο Δρούγας απέκρουσε και πάλι με τα πόδια.
Χωρίς καθαρό μυαλό
Οσον αφορά την Σπερχογεία, οι παίκτες της φάνηκε πως δεν είχαν καθαρό μυαλό για να γυρίσουν το παιχνίδι μετά το 0-1. Αηδόνης, Γιακουμής και Γιαννίκος έχασαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες κι έτσι δεν δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες. Ενα σουτ του Αθανασόπουλου στο 45’ εξουδετέρωσε ο Τσουλάκος, ενώ η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων έγινε στο 85’ όταν μετά από πάσα του Καράμπελα, ο Αθανασόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας και αφού ελίχθηκε έπιασε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Από την Σπερχογεία διακρίθηκαν περισσότερο οι Καράμπελας, Δρούγας ενώ από τον Τσικλητήρα δεν υστέρησε κανένας με τους Μπαρδόσι, Γκέγκα και Διακουμή να είναι οι κορυφαίοι.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ:
Τσουλάκος, Μαραγκός, Εμμανουήλ, Πανταζόπουλος, Διακουμής (90’ Ι. Κατσιγιάννης), Γκέγκας (94’ Κουφός), Μπαρδόσι, Γουρνάς, Κατσούλης, Σκολκίμ, Λύγγρης (64’ Π. Καλδής).
"NotoSport" 15/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου