Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Συνάντηση παραγόντων θεάτρου με γυναίκες Μεθώνης

image

Συνάντηση με το Σύλλογο Γυναικών Μεθώνης είχαν προχθές το βράδυ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Αλέκος Κολλιόπουλος, ο προπομπός Χρήστος Κατσαμπάνης και οι ηθοποιοί Μαριέττα Αντιβάση, Γιώργος Τσαπόγας και Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου. Η συνάντηση έγινε στη Μεθώνη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναπτύσσει το ΔΗΠΕΘΕΚ να έρθει σε επαφή με συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε πόλεις της Μεσσηνίας και να τους ενημερώσει για τους στόχους και τις δραστηριότητές του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Μεθώνη έγινε συζήτηση για την τέχνη του θεάτρου ως μέσο ψυχαγωγίας και ως κοινωνικό αγαθό, ενώ ακούστηκαν και προτάσεις των μελών του τοπικού συλλόγου για το τι θα ήθελαν από ένα δημοτικό θέατρο. Μάλιστα, ζήτησαν να εξεταστεί η δυνατότητα συμβολής του ΔΗΠΕΘΕΚ στην αναβάθμιση του δρώμενου που αναβιώνει κάθε χρόνο με τον πασίγνωστο “Γάμο του Κουτρούλη“. Επίσης, οι γυναίκες της Μεθώνης πληροφορήθηκαν για “Το σώσε“ που παίζεται αυτή την περίοδο στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ και σύντομα θα παρακολουθήσουν ομαδικά την παράσταση.
Οι επισκέψεις του ΔΗΠΕΘΕΚ στην περιφέρεια της Μεσσηνίας θα συνεχιστούν προκειμένου να φτάσει το θέατρο σε κάθε γωνιά του νομού και να κάνει μια άμεση γνωριμία με τους πολίτες. Για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί ανάλογη επίσκεψη στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά, όπου θα γίνει συνάντηση με μέλη του συλλόγου “Πυρσός“ και του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Εξάλλου, εκτός των συναντήσεων με συλλόγους της Μεσσηνίας, έχουν προηγηθεί αρκετές σε σχολεία της Καλαμάτας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων και στην 120 ΠΕΑ.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 05/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου