Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Σε κινητοποίηση οι αγρότες της Πυλίας

image

Μετά τον αποκλεισμό του δρόμου στο «Μηδέν», συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πύλο, με τα τρακτέρ πλέον στην πλατεία της πόλης. Ο Γιώργος Λαζόγιαννης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, μας είπε: «Ξεκινήσαμε έναν αγώνα σε τοπικό επίπεδο, αρχικά κλείνοντας συμβολικά τον κόμβο “Μηδέν“ για λίγα διαστήματα. Είμαστε σε αναμονή και επαφή με συναδέλφους άλλων επαρχιών του νομού μας προκειμένου να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, σε επίπεδο νομού πλέον - και αν κριθεί αναγκαίο, μετά από συνεννόηση με Ενώσεις της Πελοποννήσου, βλέπουμε και κινητοποιήσεις στον ισθμό της Κορίνθου με τα αυτοκίνητά μας και τα τρακτέρ».
Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται, επισημαίνει ο Γ. Λαζόγιαννης, «διότι θεωρούμε προσβλητικά για τους αγρότες τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός κ. Χατζηγάκης. Για τους αγρότες τα μέτρα αυτά θεωρούνται ασπιρίνες. Το κόστος καλλιέργειας είναι μεγάλο. Δεν συμφέρει να καλλιεργούμε με τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων μας. Η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή είναι τεράστια. Είμαστε χρεωμένοι στην Αγροτική Τράπεζα και
σε λίγο θα μας πάρουν τις περιουσίες εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός πρέπει να βρουν λύση εδώ και τώρα, γιατί θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους».
Ο Παρασκευάς Διονυσόπουλος, μέλος του προσωρινού Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Πύλου-Μεθώνης-Χιλιοχωρίων, σχετικά με τις κινητοποιήσεις τόνισε: «Η Ελλάδα βασίζεται στο αγροτικό εισόδημα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να στηρίξει και να εγγυηθεί τον αγροτικό τομέα, ώστε να προκύπτει για τον αγρότη-παραγωγό ένα ανθρώπινο εισόδημα για να μπορέσει να επιβιώσει. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».
Ο Νίκος Γιαννακόπουλος, επίσης μέλος τού υπό σύσταση Συλλόγου της Πύλου, μας είπε: «Ξεπεράσαμε το όριο της φτώχειας και μιλάμε πλέον για εξαθλίωση. Το εισόδημά μας δεν καλύπτει ούτε το κόστος συντήρησης των κτημάτων μας». Εκανε δε λόγο και για τη διαφορά των 28 δισ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση στις τράπεζες, έναντι 500 εκ. ευρώ στους αγρότες.

Τ.Αλ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/01/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου