Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Παίρνει μπροστά η Πύλος

image

Το βέβαιο είναι ότι θα αλλάξει ρότα η Πύλος με τις χρηματοδοτήσεις έργων που κρίνονται αναγκαία και θα αποτελέσουν φυσικά για την πόλη, μια εικόνα αξιοπρέπειας όπως της αξίζει.
Είναι γεγονός ότι μεγάλα ουσιώδη έργα πραγματοποιήθηκαν την τετραετία 1998-2002 με δήμαρχο τον Θανάση Φιλιππόπουλο, ο οποίος έλεγε ότι: λεφτά υπάρχουν, αρκεί να ξέρεις πού και πώς θα τα πάρεις.
Ουδείς αμφισβητεί εδώ στην Πύλο το έργο που άφησε πίσω του ο Θανάσης, ωστόσο ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα “δώσει όλα“ γιατί έτσι πρέπει, προκειμένου να εκτοξεύσει αναπτυξιακά την Πύλο. Εάν η έκφραση “δώστα όλα“ κάποτε παρεξηγήθηκε και ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος είχε πει ότι επρόκειτο για χαριτολόγημα, ας εκφραζόμαστε και για τον Σαμαρά έτσι. Μια χαρά το βρίσκουμε... Aσε δε που η έκφραση αυτή ειπώθηκε για υπουργό Οικονομικών, τον Τσοβόλα, γεγονός που ταιριάζει γάντι στον Σαμαρά.
Στο φινάλε, τι θα μας βλάψει αν η εν λόγω έκφραση είναι ΠΑΣΟΚική. Και που λέει... να γίνει και πρόεδρος. Πρώτη και από την πρώτη θα γίνει η Πύλος. Στο διά ταύτα τώρα. Μετά από ασφαλείς και έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες μας, η Πύλος χρηματοδοτήθηκε με 2.000.000 ευρώ από τις οριζόντιες δράσεις “Θησέας“ του υπουργείου Εσωτερικών για την κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου από την περιοχή Ελαιοφύτου μέχρι την Πύλο. Στη μελέτη η οποία είναι φυσικά έτοιμη, περιλαμβάνονται δύο αντλιοστάσια, στις δύο γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας 120 κυβικών νερού την ώρα, μια δεξαμενή στο Ελαιόφυτο 450 κυβικών και τον αγωγό μεταφοράς. Ως εκ τούτου θα λυθεί το πρόβλημα έλλειψης νερού για την Πύλο. “Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε“, που λέει ενίοτε και ο αποστάτης, οι συνεχείς προσπάθειες του Χρονόπουλου και στο καπάκι ο Σαμαράς έφεραν το αποτέλεσμα.
Επιπροσθέτως μια παλιά ιστορία που είχε να κάνει με την στασιμότητα των επισκευών στον λιμενοβραχίονα, γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. επιτρέπει τις δέουσες επισκευές στα τμήματα που έχουν υποστεί καθίζηση.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/01/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου