Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Κοινωνική Υπηρεσία στο Δήμο Μεθώνης

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Μεθώνης, που σκοπό έχει να σταθεί στο πλευρό των γερόντων, των μοναχικών ανθρώπων και των ΑμεΑ. Δημιουργεί τη δική του Κοινωνική Υπηρεσία και ήδη έχει αγοραστεί αυτοκίνητο για αυτό το σκοπό και έχει προσληφθεί νοσηλεύτρια με σχετική εμπειρία. Ο δήμαρχος της Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής μίλησε στην “Ε“ για την ιδέα αυτή και για τα βήματα που θα γίνουν στο μέλλον. Η Κοινωνική Υπηρεσία αρχικά έχει σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες που σε άλλους δήμους παρέχει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι“. Ο Δήμος Μεθώνης δεν είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό και έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει ο δήμος μόνος του μια τέτοια πρωτοβουλία. Ετσι αγόρασε το όχημα της υπηρεσίας, το οποίο παρελήφθη πριν λίγες μέρες. Επίσης, έγινε διαγωνισμός και προσελήφθη νοσηλεύτρια η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες. Οι δραστηριότητες της υπηρεσίας θα γίνονται με πόρους του δήμου. “Ο δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί για τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας, καθώς και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τα ΑμεΑ. Θα πάρουμε επίσης και έναν οδηγό για το όχημα και στα σχέδιά μας είναι η πρόσληψη και μιας οικογενειακής βοηθού, που θα βοηθά στην καθαριότητα των σπιτιών των ατόμων που θα εξυπηρετούνται. Συνεργαζόμαστε στενά και με τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής ώστε να μεταφέρουμε αργότερα και τους γιατρούς όπου και αν χρειαστεί. Σκοπεύουμε επίσης να αγοράζουμε τα φάρμακα των γερόντων, αν εκείνοι δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους“ δήλωσε ο δήμαρχος.
Ο κ. Μιχελής υπογραμμίζει πως λίγο αργότερα, θα χρειαστεί και μια κοινωνική λειτουργός, για να προσφέρει τις υπηρεσίες της τόσο συμβουλευτικά, όσο και οργανωτικά για το εγχείρημα αυτό. Για τα παραπάνω σχέδια ο ίδιος προσθέτει πως θα υπάρχει και συνεργασία με τις υπηρεσίες της Νομαρχίας, καθώς και με την Εκκλησία.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 06/01/2009

Αξιόλογες είναι οι προσπάθειες του δημάρχου της Μεθώνης, που έχουν σαν αποτέλεσμα να απαλύνουν την ανθρώπινη δυστυχία. Κάναμε πολύ μεγάλες προσπάθειες (θα πω το όνομά της και ας ξέρω ότι δεν το θέλει) η Εύη Μισυρλή και εγώ να πείσουμε τον αείμνηστο δήμαρχο Δημήτρη Καρακαϊδό να υιοθετήσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Εκτός των προσωπικών επαφών που είχα μαζί του έγραψα και επιστολή στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αλλά δυστυχώς ο καλός μας «Δάσκαλος» δεν είχε οράματα.

Μήπως θα έπρεπε και ο δήμος Πύλου να σκεφτεί κάτι ανάλογο με αυτό του δημάρχου της Μεθώνης; Μήπως τελικά στο παλιό νοσοκομείο θα ήταν μια καλή λύση να γίνει ένα κέντρο για την φροντίδα ηλικιωμένων αντί για την πανεπιστημιακή σχολή που προορίζεται και που ίσως δεν γίνει ποτέ;

Κώστας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου