Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ Συναντήσεις για τα κάστρα Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα θέματα της Πύλου στο γραφείο του δημάρχου, έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού Βασίλης Πανταζόπουλος, η διευθύντρια της ΛΗ‘ ΕΠΚΑ Ξένη Αραπογιάννη και οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Βασίλης Βρεττάκος και Φώτης Καραμπάτσος

image

Oλα δείχνουν ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι σχετικά με την «καθυστερημένη κίνηση» του τομέα πολιτισμός - Μεσσηνία. Ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς μέσω του γενικού διευθυντού Αναστήλωσης και Εκτέλεσης Εργων Αλέξανδρου Θεοχαρόπουλου θα ενημερωθεί πλήρως για την πρόοδο των εργασιών των κάστρων Πύλου, Μεθώνης και Κορώνης.
Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους δημάρχους των πόλεων αυτών οι οποίοι τον ενημέρωσαν και πρότειναν παράλληλα έργα ανάδειξης τα οποία θα προχωρήσουν άμεσα. Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν κι άλλες επισκέψεις προς ενημέρωση του κ. Θεοχαρόπουλου σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Μεσσηνίας προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες ανάδειξης του μεσσηνιακού πολιτισμού και ν‘ αρχίσουν με γρήγορους ρυθμούς τα αναγκαία έργα. Αλλάζουν οι πρακτικές στη Μεσσηνία, τη γη της επαγγελίας όπως θέλουμε να την ονομάζουμε, παρεμβαίνοντας το υπουργείο άμεσα στον πολιτισμό, το ανθεκτικότερο ελληνικό υλικό με το οποίο μπορείς να κτίσεις τα σπουδαιότερα οικοδομήματα που να αντέχουν στο χρόνο για τις γενιές που έρχονται. Της Μεσσηνίας δεν της αξίζει το “πάγωμα“, η στασιμότητα με άγνωστο χρόνο εκκίνησης και η καθυστέρηση. Αργησαν χρόνια πολλά να μας εντοπίσουν στο χάρτη. Και όταν εντόπισαν το στίγμα του βαποριού προκλήθηκε ρήγμα κι έμεινε καραβοφάναρο στον όρμο του Ναβαρίνου. Φυσικά στο πακέτο (πολιτισμός) οφείλεται να ενταχθεί και ο καρόδρομος Μεθώνη - Πύλος - Καλαμάτα και αντίστοιχα Κορώνη - Πεταλίδι - Ριζόμυλος. Δεν κερδίζουμε και δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα από τη διατήρηση της συγκεκριμένης ιστορίας του καταστροφέα Ιμπραήμ ο οποίος χάραξε και κατασκεύασε τους εν λόγω δρόμους.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου