Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ Σοβαρές οι ελλείψεις των Κέντρων Υγείας της Μεσσηνίας

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις των Κέντρων Υγείας της Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα ο κόσμος της υπαίθρου να νιώθει ανασφαλής, εγκαταλελειμμένος και αβοήθητος. Οι γιατροί είναι πολύ λιγότεροι απ’ αυτούς που προβλέπονται στα φιλόδοξα οργανογράμματα, τα οποία καταρτίστηκαν πριν από χρόνια. Τότε που υπήρχε η ελπίδα -πέταξε κι αυτή- πως τα Κέντρα Υγείας θα μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες. Ομως πέρα από τους γιατρούς, το κακό είναι ότι δε λειτουργούν Ακτινολογικά και Μικροβιολογικά εργαστήρια - με αποτέλεσμα, για μια απλή εξέταση ή μια ακτινογραφία οι άνθρωποι να έρχονται από μακριά στην Καλαμάτα, κυρίως στο Νοσοκομείο, και να ταλαιπωρούνται. Υπάρχει επίσης έλλειψη ασθενοφόρων, σε κρίσιμες και μακρινές περιοχές όπως η Μάνη.
Η έρευνα που κάναμε, κατέδειξε όλες αυτές τις σοβαρές ελλείψεις, που επιβεβαιώνουν ότι η υγεία του πολίτη δεν είναι προτεραιότητα στο κράτος μας. Η εικόνα σε κάθε Κ.Υ. της Μεσσηνίας, που αποτυπώνει τη θλιβερή εικόνα, είναι:............
Κ.Υ. Πύλου
Προβλέπονται 17 γιατροί και 3 οδοντίατροι. Εχει 3 γενικούς και μια καρδιολόγο. Υπάρχουν αρκετοί αγροτικοί, που βοηθούν στις εφημερίες. Ακτινολογικό έχει, αλλά δε λειτουργεί καθώς δεν υπάρχει γιατρός. Το Μικροβιολογικό λειτουργεί και κάνει τις βασικές εξετάσεις. Εχει ασθενοφόρο με 4 οδηγούς. Το οργανωμένο οδοντιατρείο δε λειτουργεί, καθώς δεν υπάρχει γιατρός. Εξυπηρετεί περίπου 40.000 άτομα το χρόνο. .........
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 02/03/2009
Θα το ρωτήσω για πολλοστή φορά. Το ερώτημα το έχω κάνει και σε κάποιους δημοτικούς άρχοντες και τους έχω ζητήσει να το ερευνήσουν αλλά δεν έχω δει να γίνεται κάτι.
Οι πληροφορίες μου λένε ότι, υπάρχουν δύο θέσεις βοηθού ακτινολόγου, στο κέντρο υγείας Πύλου, που έχουν καλυφθεί με άτομα που έχουν αποσπαστεί αλλού με αποτέλεσμα η Πύλος να έχει ακτινολογικό μηχάνημα και τα μην μπορεί να λειτουργεί. Θα μας πει τι ενέργειες έχει κάνει ο δήμος προς αυτή τη πλευρά; Τίποτε, φαντάζομαι για να μην έχει επιστρέψει κανένας.
Κώστας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου