Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Κινηματογραφική βραδιά στην Πύλο


Κινηματογραφική βραδιά διοργανώνει απόψε στις 7.30, στο αίθριο του Δημαρχείου Πύλου, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων της πόλης σε συνεργασία με το Δήμο. Θα προβληθεί η κινηματογραφική επιτυχία “The day the earth stood still”, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κιάνου Ριβς, Τζένιφερ Κόνελι και Τζον Κλις. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/03/2009

Άραγε να νοιώθουν τύψεις αυτοί οι δημοτικοί άρχοντες-αλλά και οι υποστηρικτές της αλαζονείας τους- που ενώ θα μπορούσε η Πύλος να έχει μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (κινηματογράφος, θέατρο, πολιτιστικές εκδηλώσεις) στο νέο δημαρχείο προτίμησαν-για να μην εφαρμόσουν τα σχέδια της προηγούμενης δημοτικής αρχής -να φτιάξουν ένα δημαρχείο περιορισμένων δυνατοτήτων και με ένα υπόγειο το οποίο είναι γεμάτο με υγρασία και μούχλα.; Τα μουχλιασμένα μυαλά δημιουργούν και μουχλιασμένες καταστάσεις. Δυστυχώς.
Κώστας....

6 σχόλια:

  1. Κωστα εχεις δικιο....απ την αλλη δεν χρειαζεται να περιμενουμε τους δημοτικους αρχοντες για να δραστηριοποιηθουμε γιατι τοτε χαθηκαμε. Τα παιδια απο μονα τους μπορουν να ζητησουν μια αιθουσα και να δημιουργησουν κινηματογραφικη ομαδα καθως και πολλα αλλα ακομα δρωμενα. Εμενα αλλο με προβληματιζει...αυτο το "τοπικο συμβουλιο νεων" γιατι να χρειαστει να υπαρχει και να σε βαζει στο τριπακι της κομματικοποιησης και πολιτικο λαγνειας??? Δεν μπορουν οι νεοι να δρασουν αλλιως??? πχ κανοντας ανοιχτες συνελευσεις μονοι τους χωρις την υποστηριξη των φορεων.Κατι το οποιο γινεται στις μεγαλες πολεις. Δεν ξερω παντως τα τοπικα συμβουλια νεων μου θυμιζουν τη βουλη των εφηβων που εχει προτεινει ο αυμνηστος Α. Σαμαρακης. Μιλαμε αλλα δεν κανουμε τιποτα. Ολα κομματικοποιουνται κλπ. Χανεται η αγνοτητα των ανοιχτων πραγματων πχ οπως μιλουσαν στην Αγορα οι αρχαιοι Ελληνες. Δυστυχως κατι το οποιο φτιαχνουν κρατικοι φορεις δεν μπορει παρα να εχει την κατευθυνση που αυτοι θελουν και ξερουμε πως δεν ειναι και οτι καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Από τους δημοτικούς άρχοντες ήθελα να μεριμνήσουν για τις σωστές υποδομές. Άλλωστε αυτή είναι και η δουλειά τους.
    -Και βέβαια συμφωνώ ότι τα παιδιά πρέπει να δημιουργούν μακριά από κομματικές σκοπιμότητες.
    -Δεν είμαι αρνητικός στο τοπικό συμβούλιο των νέων αρκεί να μην καπελώνεται από κάποιους. Μέσα από αυτό δίνεται το έναυσμα για να να γίνουν κάποια πράγματα που δεν θα γίνονταν ίσως από μόνα τους.
    -Θα ήθελα επίσης, τα νέα παιδιά, να παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια, να διαμορφώνουν άποψη για τα προβλήματα του τόπου, να τα συζητούν και να προτείνουν λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΤΥΨΕΙΣ Ο ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΠΟΥ ΔΩΡΙΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ,ΕΤΟΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ,ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΡΟΚΚΟ?? ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ! ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχίζω από το τέλος την απάντησή μου.
    -Δεν μίλησα για τους τωρινούς γιατί δεν έχουν καμιά εμπλοκή στη κατασκευή του δημαρχείου. Δεν γνωρίζω τι θα έπρατταν αυτοί και επομένως δεν μπορώ να τους κρίνω (απρόσεκτο σε βρίσκω).
    -Εσύ, όποιος και αν είσαι, κρίνεσαι από το τι τρως; Φρέσκια τσιπούρα έχει ο ΡΟΚΚΟΣ, φρέσκια τρώνε.
    Πες μας τι τρως εσύ για να κάνουμε και εμείς ανάλογες διαπιστώσεις με τις δικές σου. Θες να σε πάρω στα σοβαρά με αυτό που γράφεις;
    -Ο «μπουχέσας», όπως εσύ τον αποκαλείς, είναι καθηγητής πανεπιστημίου και κάνει ένα πείραμα, σαν και αυτά που γίνονται και σε άλλα μέρη του κόσμου. Σου θυμίζω αυτό:
    (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 9/9/2008) {Η παρουσία χθες το μεσημέρι στην Πύλο, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, καταδεικνύει τη θέληση της χώρας μας να αποτελέσει, στα αμέσως επόμενα χρόνια, το επίκεντρο της παγκόσμιας επιστημονικής πρωτοπορίας στην εφαρμογή της Αστρονομίας νετρίνων διεκδικώντας την πόντιση του υποβρύχιου Τηλεσκοπίου Νετρίνων διαστάσεων Κυβικού Χιλιομέτρου (KM3NeT) στα 5.200 μέτρα του φρέατος των Οινουσών.Τη δυνατότητα αυτή -να αποκαλυφθούν φαινόμενα από το παρελθόν, αλλά και θαύματα για το μέλλον του Σύμπαντος- διεκδικεί με αξιώσεις το με έδρα την Πύλο Ινστιτούτο Αστροσωματιδιακής Φυσικής «Νέστωρ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο έχει παίξει πρωτοποριακό ρόλο διεθνώς στη γέννηση και ανάπτυξη της Αστρονομίας Νετρίνων, μιας καινούργιας επιστήμης.
    Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κατ’ αρχήν εγκρίνει την πόντιση στη Μεσόγειο του KM3NeT, ωστόσο, εκτός από την Ελλάδα με το φρέαρ των Οινουσών, 48 χιλιόμετρα ανοιχτά της Πύλου, υπάρχουν δύο ακόμα διεκδικητές• η Ιταλία στην περιοχή του Κάπο Πασέρο νότια από την Κατάνια της Σικελίας, και η Γαλλία στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Tουλόν. Η τελική επιλογή της περιοχής θα γίνει από το αρμόδιο συμβούλιο υπουργών Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε.}
    Αν εσένα δεν σου λέει κάτι αυτό δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω τα «πιστεύω» και τις απόψεις σου. Αποδεικνύεις απλώς ότι είσαι στενόμυαλος. Λόγοι επιστημονικοί αλλά και δημοσιότητας (πρόσφατα η κρατική τηλεόραση είχε αφιέρωμα στο πείραμα)-κάτι που γίνεται ανέξοδα (και σε ξένα μέσα) για τον τόπο- μας οδήγησαν στην απόφαση να παραχωρήσουμε το παλιό Γυμνάσιο στο Ινστιτούτο και δεν έχουμε καμιά τύψη γι’ αυτό. Δεν το δώρισε ο Βρεττάκος, όπως γράφεις, αλλά το παραχώρησε (συνεχίζεις να είσαι απρόσεκτος). Το ατόπημα του Φιλιππόπουλου, για το μεσοβέζικο και κακότεχνο δημαρχείο, δεν το σχολιάζεις. Ίσως να είσαι αυτός που θεωρούσε διατηρητέο το παλιό δημαρχείο που χαρακτηρίζεται από ότι απαγορεύεται σε όλους τους άλλους. Ταράτσα και βεράντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ? ΕΣΥ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΕΓΩ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ. ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩ ΜΕΣΑ!! ΤΙ ΝΑ ΠΩ?
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -Για την ταμπακέρα ούτε λέξη. Αφού θεωρείς λάθος την παραχώρηση του παλιού γυμνασίου, γιατί δεν πήγες και στον πρόεδρο να διαμαρτυρηθείς; Και αυτός έφαγε ψάρι στην Πύλο. Λες να μην ήταν τσιπούρα και φρέσκια;
    -Δεν είμαι μάντης, απλώς φαντάζομαι ότι θα είσαι ένας από αυτούς που ήθελαν να μείνει το "διατηρητέο" δημαρχείο με αποτέλεσμα η Πύλος να μην έχει χώρο εκδηλώσεων. Όσο για δημαρχείο το παλιό γυμνάσιο φαντάζομαι ότι θα αστειεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή