Η στιγμή της επίδοσης του ψηφίσματος από το δήμαρχο Πύλου
Από την ακολουθία του Επιταφίου μπροστά στα μέλη της Πύλιας χορωδίας. Από αριστερά: Χρήστος Μισυρλής, Γιώργος Πόπορης, Γιάννης Ζωντανός, Κώστας Λέφας, Αντώνης Σαμαράς, Βασίλης Πανταζόπουλος, Κώστας Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Κώστας Σικαλιάς
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο υπουργός αναφέρει λεπτομερώς την πορεία των έργων
Μ. Τετάρτη μετά την εκκλησία συνέφαγαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο ιερέας της Πύλου Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, η Σοφία Καλαντζάκου, ο Δημήτρης Καφαντάρης, ο Θανάσης Καβούρης και ο Πελοπίδας Αγγελόπουλος
Πλούσιο το Πάσχα στην Πύλο με τον καιρό σύμμαχο για τους επισκέπτες που πραγματικά κατέκλυσαν την πόλη. Ο Πύλιος υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς πέρασε τις ημέρες στην Πύλο.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, τηρώντας την υπόσχεσή του, χοροστάτησε τη Μ. Τετάρτη στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, γεγονός που ικανοποίησε τα μέγιστα τους πιστούς.
Ο Πύλιος επίτιμος υπαρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Πελοπίδας Αγγελόπουλος θυμάται ότι ημέρες του Πάσχα είχαμε να δούμε δεσπότη στην Πύλο από την Μ. Πέμπτη του 1959, που ο μακαριστός Χρυσόστομος Δασκαλάκης χοροστάτησε στη λειτουργία του Εσταυρωμένου στη Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα.
Ο υπουργός Πολιτισμού πέρασε τις ημέρες του Πάσχα συμμετέχοντας. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο. Ο υπουργός, εκτός από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε στην Πύλο, αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει βόλτες ανά τις οδούς της πόλης με τον αντιστράτηγο ε.α. Βασίλη Πανταζόπουλο συζητώντας για γεγονότα της παλιάς εποχής, τότε που ερχόταν με την οικογένειά του τα καλοκαίρια και το Πάσχα στην Πύλο.
Την Κυριακή του Πάσχα βρέθηκε το πρωί στην κάβα του Λούλη με Πύλιους συνομηλίκους του και ο χαβαλές με ιστορίες ανέβασε τη διάθεση, και το γέλιο πήγε σύννεφο για δύο ώρες. To ανθρώπινο πρόσωπό του μόνο στην Πύλο μπορεί να το συναντήσει κανείς. Το παλικάρι εδώ ξεφεύγει από τις πολιτικές σκοτούρες της Αθήνας. Τη βρίσκει με τους χιουμορίστες Πύλιους, πράγμα που του λείπει πολύ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου το Μ. Σάββατο του επέδωσε συγχαρητήριο ψήφισμα για την αναλήψη των υπουργικών του καθηκόντων. Φανερά συγκινημένος ο Αντώνης στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε δύο φορές στον πατέρα του λέγοντας ότι “οι κουβέντες του για την Πύλο έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μου“: “Σου αφήνω ευχή και κατάρα να μην ξεχάσεις ποτέ την Πύλο“. Συνεχίζοντας είπε ότι “η Πύλος είναι το παν για μένα. Η Πύλος θέλω να γίνει κόμβος, είναι το όνειρό μου, γιατί από εδώ ξεκίνησα την πολιτική μου καριέρα“. Είναι καταλυτική η παρέμβασή του με χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο Πύλου και πριν την υπουργοποίησή του αλλά και τώρα 2.000.000 ευρώ εξασφαλίστηκαν για την ύδρευση.
Συγκεκριμένα για τον αγωγό Ελαιόφυτο - Πύλος από το πρόγραμμα “Θησέας οριζόντιες δράσεις“, 570.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του βιολογικού από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, 100.000 ευρώ για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σπιτιού του Κωστή Τσικλιτήρα από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Από τις καινούριες δηλώσεις του υπουργού αξίζει να σημειωθεί η ίδρυση Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην ακρόπολη του Νιόκαστρου και η αγορά καινούριου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Πύλου.
Για την ίδρυση του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων ο υπουργός τόνισε ότι θα αξιοποιήσουμε γρήγορα το ποσό των 300.000 ευρώ, τα οποία προσέφερε ο Καπετάν-Βασίλης.
Σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής, είχε αναφερθεί εκτενώς στη συνέντευξη Τύπου προ ημερών στην Καλαμάτα, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην “Ε“. Τα έργα αυτά, σημείωσε, μετά τις αποφάσεις του Κ.Α.Σ, μπαίνουν μπροστά.
Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο και την επίδοση του ψηφίσματος στον υπουργό, ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος δήλωσε στην “Ε”: “Ελαχε στην τετραετία μου να γνωρίσω από κοντά τον Αντώνη Σαμαρά και να συνεργαστώ μαζί του προκειμένου να κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα για μια Πύλο που της αξίζει να γίνει ο πυρήνας της εξέλιξης όλης της περιοχής και να διαδραματίσει μελλοντικά σημαντικό ρόλο στο μεσσηνιακό γίγνεσθαι”.
Από τις προτάσεις των επικεφαλής τον συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου προς τον υπουργό, τις οποίες με προσοχή άκουσε και υποσχέθηκε πως θα εξετάσει στην Αθήνα τις επόμενες κιόλας μέρες, ήταν η πρόταση του Βασίλη Βρεττάκου να θεσμοθετηθούν εδώ στην Πύλο παιδικά Τσικλιτήρεια, καθιστώντας έτσι την Πύλο κέντρο αθλητισμού. Αντίστοιχα ο Φώτης Καραμπάτσσς πρότεινε την κατασκευή 8 κουλουάρ στο στάδιο και επιπλέον την κατασκευή τάπητα νέας γενιάς, διότι με τις πολλαπλές δραστηριότητες σήμερα του σταδίου, ο υπάρχων καταπονείται. Ο Φώτης Καραμπάτσος επίσης πρότεινε την αντικατάσταση μερικών ψηλών δέντρων γύρω από το Νιόκαστρο με άλλα χαμηλότερου ύψους ώστε να διακρίνεται από την είσοδο της πόλης.
Τάκης Αλεξάκης “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 22/04/2009
Έφτασε, ο ''φωτογράφος-δημοσιογράφος" μέχρι το σημείο να με αφήσει έξω από το πλάνο στη φωτογραφία της χορωδίας. Να είναι καλά το παλικάρι και το φως της ανάστασης να του δείνει φώτιση. Τη χρειάζεται επειγόντως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου