Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Eλλειψη στο Κέντρο Υγείας Πύλου

Πράγματι, το μικροβιολογικό εργαστήριο που λειτουργεί στο Kέντρο Υγείας Πύλου από το Σεπτέμβρη του 2007 με μόνιμο μικροβιολόγο, κάλυψε και συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες τού πληθυσμού της περιοχής της Πύλου.
Για τον διευθυντή Μιχάλη Τσιλιβαράκη, παθολόγο του Κέντρου Υγείας, και τον μικροβιολόγο Δημήτρη Γραμματίκα, θεωρείται εξίσου απαραίτητος ο εξοπλισμός του εν λόγω εργαστηρίου με την εγκατάσταση και άλλου μηχανήματος προς εξυπηρέτηση περισσοτέρων ασθενών, προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους στην Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα η γλυκοζιομένη-αιμοσφαιρίνη καθώς και άλλες πιο ειδικές εξετάσεις θα μπορούσαν να γίνουν στο Κέντρο Υγείας αν συμπληρωθεί το ήδη υπάρχον. Για παράδειγμα οι ασθενείς με διαβήτη που είναι σε θεραπεία, υποχρεώνονται να πηγαίνουν στην Καλαμάτα κάθε τρίμηνο προκειμένου να εξεταστούν για την πορεία της θεραπείας τους. Με άλλα λόγια, για να διαπιστωθεί πώς πάει η θεραπεία.
Ο μικροβιολόγος Δημήτρης Γραμματίκας τονίζει ότι είναι αναγκαία η συμπλήρωση του εργαστηρίου με το μηχάνημα αυτό, γιατί έτσι θα εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς. Επιπροσθέτως να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Υγείας Πύλου υπάρχει κενή οργανική θέση παρασκευάστριας η οποία, αν συμπληρωθεί, το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Πύλου μπορεί να μην “κάνει θαύματα“, αλλά θα προσθέσει σημαντικές εξετάσεις που έχει ανάγκη ο κόσμος.
Τέλος, στο Κ.Υ. Πύλου σήμερα υπάρχει μια γενικότερη διαφωνία και ένα κλίμα υπηρεσιακό κάπως έντονο, με ζητήματα του νοσηλευτικού προσωπικού. Θα επανέλθω μετά το Πάσχα.
Καλές γιορτές.
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/04/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου