Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Μανιφέστο Σαμαρά ενώπιον υπουργών και βουλευτών Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ., ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 15 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ 58 ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

«Πρέπει να είμαστε άτεγκτοι απέναντι σε όσους προσβάλλουν το ήθος του δικού μας πολιτεύματος. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να δείξουμε μηδενική ανοχή σε σκάνδαλα»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

image

Εξήρε το έργο του Κ. Καραμανλή και μίλησε για την ανάγκη πάταξης της διαφθοράς.

Παρουσία 15 μελών της κυβέρνησης, 58 βουλευτών, της ηγεσίας του κόμματος και της επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττας Γιαννάκου, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε χθες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» τη δική του ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα, τον «κοινωνικό φιλελευθερισμό». Μιλώντας σε ακροατήριο, άνω των 1.000 ατόμων, ο υπουργός Πολιτισμού απευθύνθηκε στο καραμανλικό στρατόπεδο, εξαίροντας το έργο του πρωθυπουργού και στέλνοντας μηνύματα που είχαν στόχο τα φαινόμενα διαφθοράς και τη σχέση της Ν.Δ. με το μεσαίο χώρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε χαλάρωση.
«Ποια είναι σήμερα η ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ.;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο υπουργός Πολιτισμού, για να το απαντήσει αμέσως μετά. «Η ιδεολογία μας είναι φιλελεύθερη και κοινωνική ταυτόχρονα, είναι η σύνθεση ενός φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο», είπε και πρόσθεσε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως δεν πρέπει να είναι ισοπεδωτικές. Ακόμη και ο «πατριωτισμός», όπως είπε, είναι προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής, της ασφάλειας και της ειρηνικής συνεργασίας με άλλους λαούς. O κ. Σαμαράς τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας διεθνούς κρίσης και στη μέση μιας δύσκολης τετραετίας, η εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος στον Κ. Καραμανλή είναι πολύ υψηλή και η υπεροχή του διευρύνεται. Χρησιμοποίησε ευθέως τη λέξη «σκάνδαλα», τονίζοντας, εν μέσω πυκνών χειροκροτημάτων, ότι «πρέπει να είμαστε άτεγκτοι απέναντι σε όσους προσβάλλουν το ήθος του δικού μας πολιτεύματος», για να καταλήξει στην παραδοχή: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να δείξουμε μηδενική ανοχή σε σκάνδαλα».
Η μεγάλη προσέλευση στελεχών της Ν.Δ. έκανε πολλούς να μιλήσουν για επίδειξη ισχύος του υπουργού Πολιτισμού και να επιχειρήσουν συγκρίσεις με αντίστοιχες εμφανίσεις στο πλαίσιο του «Ιδρύματος», όπως αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ αρκετοί «μέτρησαν» περισσότερους βουλευτές στην ομιλία του κ. Σαμαρά. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι υπουργοί Ν. Δένδιας, Ευ. Στυλιανίδης, Κ. Μαρκόπουλος, Γ. Παπαθανασίου, οι υφυπουργοί Κ. Τασούλας, Μ. Παπαδόπουλος, Γ. Βλάχος, Χρ. Ζώης, Ν. Λέγκας, Γ. Μπούγας, Κ. Γκιουλέκας, Σπ. Ταλιαδούρος, Θ. Νάκος, Γ. Παπαγεωργίου, Θ. Μπούρας και οι βουλευτές: Γ. Τραγάκης, Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Αχ. Καραμανλής, Π. Παναγιωτόπουλος, Γ. Σούρλας, Γ. Μανώλης, Π. Χηνοφώτης, Γ. Ορφανός, Α. Γεροντόπουλος, Η. Καλλιώρας, Π. Σκανδαλάκης, Α. Ρεγκούζας, Α. Κουτσούμπας, Σπ. Λιβανός, Α. Καραμάριος, Γ. Γιαννέλλης, Ν. Καντερές, Κ. Κουκοδήμος, Π. Μελάς, Π. Αδραχτάς, Σ. Τσιτουρίδης, Β. Μιχαλολιάκος, Κ. Τζαβάρας, Κ. Αγοραστός, Χ. Φώλιας, Χ. Σταϊκούρας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Γ. Καλαντζής, Α. Λιάσκος, Α. Σταύρου, Μαρία Κόλλια, Λ. Τσαβδαρίδης, Μ. Βολουδάκης, Γ. Σαλαγκούδης, Π. Δούκας, Ευ. Μπασιάκος, Κατερίνα Παπακώστα, Α. Δερμετζόπουλος, Η. Φωτιάδης, Μ. Χαλκίδης, Παρθένα Φουντουκίδου, Α. Παρίσης, Α. Καρπούζας, Ν. Παναγιωτόπουλος, Δ. Σταμάτης, Μ. Σολδάτος, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Δ. Σαμπαζιώτης, Αριάδνη Μανούσου, Κ. Κόλλιας, Ι. Βρούτσης, Γ. Καρασμάνης, Γ. Κοσμίδης, Τ. Νεράντζης, Κ. Παπασιώζος, Γ. Τρυφωνίδης. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία τριών υποψηφίων ευρωβουλευτών, της Μαριέττας Γιαννάκου, της Ρόδης Κράτσα και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου, όπως και των πρώην ευρωβουλευτών Ι. Βαρβιτσιώτη και Μ. Μαυρομμάτη. Από πλευράς κόμματος, το «παρών» έδωσαν ο γραμματέας του Λ. Ζαγορίτης και ο γενικός διευθυντής Μ. Δασκαλάκης, ενώ δεν έλειψαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Ανδριανός.

“ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” 19/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου