Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ Μεσσηνιακό λάδι στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης

Να προβληθεί το ελαιόλαδο στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης προτείνει, με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος. Συγκεκριμένα προτείνει να τοποθετηθούν στο τραπέζι των επίσημων γευμάτων τα δύο προϊόντα που βραβεύθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εξτρα Παρθένου Ελαιολάδου 2009. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στη μεσσηνιακή επιχείρηση ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. και στην ΕΑΣ Σητείας. Αναλυτικά η επιστολή του κ. Καραμπάτου:

image image

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή έχω την τιμή να σας προτείνω και να ζητήσω τη συμβολή σας για την προβολή του σημαντικότερου εθνικού μας προϊόντος, του ελαιολάδου, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Μουσείου της Ακρόπολης. Συγκεκριμένα, προτείνουμε να τοποθετηθούν στο τραπέζι των προγραμματισμένων επίσημων γευμάτων/δείπνων για προσωπικότητες και δημοσιογράφους που θα παραστούν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός για την χώρα μας, τα δύο ελαιόλαδα που ανεδείχθησαν νικητές στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Εξτρα Παρθένου Ελαιολάδου 2009, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή του ΥΠΑΝ και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Οι Δρόμοι της Ελιάς».
Στον διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιείται με σκοπό να συμβάλει στην προάσπιση της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου και διεξήχθη με απόλυτα αδιάβλητο και αξιοκρατικό τρόπο από το διεθνώς αναγνωρισμένο Εργαστήριο Ελαιολάδου του υπ. Ανάπτυξης, υπό την εποπτεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, τα πρώτα βραβεία απέκτησαν τα εξής εκλεκτά ελληνικά ελαιόλαδα:
AGROVIM Α.Ε. (Μεσσηνία): 1ο βραβείο ισχυρής έντασης φρουτώδους. ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ (Κρήτη): 1ο βραβείο μεσαίας έντασης φρουτώδους.
Το αίτημά μας εντάσσεται στην προσπάθεια προβολής του ελληνικού ελαιολάδου και της ελληνικής κουζίνας και γαστρονομίας γενικότερα σε ένα ολοένα πιο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον επ’ ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα μας προσωπικοτήτων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής απ’ όλο τον κόσμο.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το προϊόν μας αυτό, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελαιοπαραγωγική Ελλάδα, την γοητευτική Ελλάδα τής ελιάς, είμαστε βέβαιοι για μια θετική απάντηση εκ μέρους σας η οποία θα ενισχύσει σημαντικά αυτή την προσπάθεια”.

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 05/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου