Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Εγκαίνια αντάξια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης

image

Εγκαίνια ανάλογα των εκθεμάτων του νέου μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου, και όχι εγκαίνια πυροτεχνημάτων ή εφήμερη εκδήλωση, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι «στις 20 Ιουνίου, παρουσία προέδρων χωρών, πρωθυπουργών, διεθνών προσωπικοτήτων, αλλά και σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη, θα γίνουν μουσειακές αποκαλύψεις».
Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, με την πόλη της Αθήνας -και όχι μόνο- να ντύνεται γιορτινά και να χαιρετά το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός. Η αποκάλυψη των εκθεμάτων, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, θα γίνει με τρόπο αναπάντεχο και το καλλιτεχνικό γεγονός της βραδιάς θα είναι νέες τεχνολογίες που θα προβάλουν τις σημαντικές αρχαιότητες του μουσείου. Την ασφάλεια των εκδηλώσεων έχει αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ προγραμματίζεται και κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό για την επομένη των εγκαινίων για τους αρχηγούς κρατών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 το αντίτιμο του εισιτηρίου για όλο τον κόσμο καθημερινά θα ανέρχεται σε 1 ευρώ και για το 2010 στα 5 ευρώ, ώστε να τιμηθεί ο Ελληνας φορολογούμενος που χρηματοδότησε το μουσείο αυτό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 21/05/2009

6 σχόλια:

  1. Ωραία όλα αυτά, αλλά ας μας πει κάποιος τι έχει κάνει αυτός ο ανθρωπος για τον τόπο του και τους συμπατριώτες του.
    Εκτος από διορισμούς ώστε να εξασφαλίσει ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν έχει κάνει...αλλά τωρα που εγινε υπουργος του γλειφουνε ολοι τ αρχιδια.
    Κωστάκη χρόνια πολλά για χθες...κι ας ηθελα να σε φυτεψω μεσα στις τρυπες του γκολφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τι έχει κάνει για τον τόπο του ο Σαμαράς δεν θα το κρίνουμε τώρα αλλά όταν θα έρθει η ώρα του απολογισμού της θητείας του στο υπουργείο. Σε τελευταία ανάλυση εμένα, σαν Κώστα, με ενδιαφέρει περισσότερο το εθνικό καλό που μπορεί να κάνει και όχι το τοπικό μόνο. Όσο για διορισμούς δεν γνωρίζω κάποιον προσωπικά που να τον έχει βάλει σε κάποια θέση και το λέω ειλικρινά. Σίγουρα και θα το έχει κάνει. Άλλωστε όλοι οι πολιτικοί έχουν την “τάση” να προσπαθούν να “βολέψουν” δικούς τους ανθρώπους ,στο δημόσιο κυρίως. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για διώξεις και αποκλεισμούς των δικών του παιδιών από θέσεις του δημοσίου. Τόσοι “Πασόκοι” όμως πως βρέθηκαν σε ανάλογες θέσεις; Πως κατείχαν τις θέσεις αυτές που τώρα κατηγορούν ότι εκδιώκονται ή αποκλείονται; Με αξιοκρατία πάντως όχι. Δεν μπορεί μόνο αυτοί να ήταν οι “άριστοι” και οι άλλοι “το μηδέν”.
    Φαύλος κύκλος φίλε μου που τον δημιουργεί η κάθε πολιτική των κομμάτων εξουσίας. Και αυτοί που δεν κυβερνούν πάντως το ίδιο θα έκαναν, αν μπορούσαν, γιατί έτσι έχουμε μάθει. Η λύση είναι λιγότερο δημόσιο, πιο ευέλικτο, πιο λειτουργικό,πιο εξυπηρετικό για τον πολίτη, στελεχωμένο με ανθρώπους που έχουν ευγένεια και ευρύτητα πνεύματος και αυτοί ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
    Συνέβη χθες στη ΔΟΥ Χαλανδρίου, όπου πήγα για κάποια πληροφορία, και το αναφέρω.
    Ζητάει μια πληροφορία κάποια κυρία γύρω από τη συμπλήρωση της δήλωσής της. Η υπάλληλος της ΔΟΥ διαπιστώνει, από τη δήλωσή της, ότι ανήκει σε άλλη ΔΟΥ και δεν της απαντά αλλά της λέει να πάει στην ΔΟΥ που ανήκει για να πάρει πληροφορίες. Η άλλη της λέει ότι, και στο ΙΚΑ που δούλευε αυτή, όταν ζητούσαν πληροφορίες που δεν ήταν της αρμοδιότητάς της προσπαθούσε να εξυπηρετήσει. Εσύ το πιστεύεις; Εγώ μάλλον όχι.!!! Έχουν όλοι την υπεροψία του ανθρώπου που νομίζει ότι αυτός είναι και κανένας άλλος και μπορεί, στο όνομα της αγένειάς του και της αγραμματοσύνης του, να νομίζει ότι βρίσκεται στην επιχείρηση του πατέρα του και όχι σε δημόσια θέση για να εξυπηρετεί τον πολίτη. Έχει σημασία τι μπορεί να ψήφιζε η μία ή η άλλη και ποιος τις διόρισε; Για μένα όχι.
    Και εμείς έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια μας και μην προσπαθούμε να βγάλουμε τις ευθύνες από πάνω μας. Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει αξιολόγηση, γιατί δεν υπάρχουν πειθαρχικές ποινές, γιατί δεν υπάρχει σεβασμός, γιατί...πολλά γιατί.
    Στον δεύτερο φίλο θέλω να πω ευχαριστώ για τις ευχές του και ότι...είμαι δύσκολο “φρούτο” με αποτέλεσμα να μην ευδοκιμώ ούτε στις τρύπες του γκολφ αλλά ούτε και πουθενά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΩΣΤΑ ΜΑΛΑΚΟΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν με ενδιαφέρει ουδόλως η άποψή σου για μένα. Είμαι αυτός που είμαι και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως έτσι έχει καταφέρει να εκλέγετε, χωρις να έχει προσφερει κάτι στον τόπο του. Ουτε 1 χλμ δρόμο. Ούτε το κλεισιμο 1 λακούβας. Με ενδιαφέρει να κάτι κάτι για τον τόπο του, γιατί σαν όλους τους υπόλοιπους ΔΕΝ πρόκειτε να κάνουν κάποιο εθνικό καλό. Μάλλον κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή