Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κινηματογραφική δράση ετοιμάζεται στη Μεσσηνία ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Δ. ΔΡΑΚΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία μιας μεγάλης πολιτιστικής δράσης που θα απευθύνεται σε όλη τη Μεσσηνία, όπως είπε σε συνέντευξη τύπου χθες ο καταγόμενος από τα Φιλιατρά πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος.
«Η περιφέρεια είναι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Εχω πει και προσωπικά ότι θα έχω συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για ένα φεστιβάλ που βέβαια δεν γίνεται τόσο εύκολα, αλλά νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο και θα πάμε καλά» σημείωσε. Ερωτώμενος για το αν πρόκειται για τη συνέχιση ουσιαστικά του επιτυχημένου φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που γινόταν στην Καλαμάτα, διευκρίνησε: «Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ είχε μεγάλη επιτυχία και το είχε αγκαλιάσει το κοινό εδώ. Υπάρχει μια σκέψη που έχει συζητηθεί και με το νομάρχη και τον υπουργό πολιτισμού να γίνει κάτι εδώ, όχι άμεσα γιατί παρά τον ενθουσιασμό τα πράγματα δεν γίνονται γρήγορα, υπάρχουν διάφορες δυσκολίες. Πιστεύω όμως ότι θα γίνει κάτι ουσιαστικό που δεν θα είναι μόνο ντοκιμαντέρ, θα αγκαλιάζει όλη τη Μεσσηνία και θα είναι μια παρέμβαση πολιτισμού σε κάθε πόλη του νομού με κέντρο πάντα την Καλαμάτα»
Ο Χάρης Παπαδόπουλος ρωτήθηκε και για τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό σινεμά. «Προβλήματα υπάρχουν, αλλά αισθάνομαι χαρά που είμαι στη Μεσσηνία, γιατί από τη Μεσσηνία κατάγεται και ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο συνεργαζόμαστε για την δημιουργία του νέου νόμου για τον κινηματογράφο. Η συνεργασία που έχουμε είναι σε πολύ θετική κατεύθυνση και στόχος είναι να γίνει ένας νόμος που θα δώσει ευκαιρίες σε νέους δημιουργούς. Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός κινηματογράφος έχει μια άνοδο, ο κόσμος φεύγει από την τηλεόραση και μπαίνει πια στη σκοτεινή αίθουσα, εκεί που ανακαλύπτεις τα πράγματα, ανακαλύπτεις τους φίλους σου εκεί που μόνος πια αποφασίζεις και όχι οι άλλοι για σένα. Υπάρχει ένας ελληνικός κινηματογράφος που νομίζω ότι δίνει μια μάχη με την πραγματικότητα, έχει ξεφύγει πια από παλιές λογικές, γιατί νομίζω ότι έγιναν λάθη. Γίνονται ταινίες -όπως του Τώνη Λυκουρέση- που πολύ εύκολα τις βλέπει το
κοινό αλλά ταυτόχρονα έχουν υψηλές αξίες, ερμηνείες και στόχο. Το βασικότερο δεν είναι πως θα μπει ο κόσμος στην αίθουσα αλλά πως θα βγει από ‘κει. Το ζητούμενο είναι να βγει καλύτερος άνθρωπος» κατέληξε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

M.T “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 15/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου