Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Αντ. Σαμαράς: Προστιθέμενη αναπτυξιακή αξία οι Μεσογειακοί Αγώνες

Τη Λάρισα επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο υπουργός, με αφορμή του Μεσογειακούς Αγώνες, που διοργανώνουν για το 2013 ο Βόλος και η Λάρισα, σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι το στοίχημα είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες να αποτελέσουν υψηλή αναπτυξιακή προστιθέμενη αξία για την περιοχή, σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο.

«Ήρθαμε εδώ για συμβολικούς λόγους, για να δείξουμε τη μεγάλη σημασία, που αποδίδουμε στους Μεσογειακούς αγώνες και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στην επιτυχημένη διοργάνωση τους», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη και για τη μεταμεσογειακή χρήση των έργων, που θα γίνουν, ώστε να μην συμβεί ό,τι συνέβη με τα Ολυμπιακά έργα.

Με την ευκαιρία της υποδοχής της σημαίας των Αγώνων, τη Δευτέρα, ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε την περαιτέρω χρηματοδότηση, με 5 εκ. ευρώ, του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, μέσω του ΕΠΑΝ και στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασής του.

Υπογράμμισε τη σπουδαιότητά του, ως μνημείου και μέσου τουριστικής προβολής της περιοχής, αλλά και σημαντικής λειτουργικής παραμέτρου για τους Μεσογειακούς.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρατήρησε ότι η μεταμεσογειακή χρήση των έργων είναι ήδη εξασφαλισμένη και διευκρίνισε πως «ο φάκελος των αγώνων προβλέπει ότι η υλοποίηση των έργων θα ξεκινήσει την περίοδο 2011-2012, πλην όμως, τα έργα θα ξεκινήσουν νωρίτερα».

Ο υπουργός επισκέφθηκε το γραφείο Μεσογειακών Αγώνων και το χώρο στο «Μύλο 27», όπου θα φιλοξενηθούν οι λοιπές διοικητικές και εθιμοτυπικές δραστηριότες της διοργάνωσης, το Αρχαίο Θέατρο και το υπό κατασκευή νέο θέατρο, με ξεναγό το δήμαρχο Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλη.

Επόμενος σταθμός στο πρόγραμμα του κ. Σαμαρά είναι ο Βόλος, όπου θα εγκαινιάσει έκθεση στη νέα πτέρυγα του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΤΕΕ για την παρουσίαση του βιβλίου «Καταγραφή των Μοναστηριών των Βορείων Σποράδων».

“ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 10/07/2009

1 σχόλιο:

  1. ΝΑΣΑ-CERN αναγγέλλουν μεγάλα κρύα:
    http://www.youtube.com/v/ZlZY8r_3wlg
    ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-αποθέματα πότε;
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστό συνεχές εξάμηνο και στα 2 ημισφαίρια:

    http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot -Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall

    ΑπάντησηΔιαγραφή