Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Στόχος η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

Για αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων και όχι για εγκατάλειψή του έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος, όσον αφορά την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μελετητές. Οπως σημείωσε ο προηγούμενος σχεδιασμός ήταν από το 2005 και περιλάμβανε ένα ΧΥΤΑ ανά Νομό, αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά και πρέπει ο σχεδιασμός να επικαιροποιηθεί. Αυτός μεταξύ άλλων θα προβλέπει μία μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην Περιφέρεια, δώδεκα σταθμούς μεταφόρτωσης (δεματοποιητές), ένα ΚΔΑΥ ανά Νομό και συστήματα για την επεξεργασία λυμάτων, αδρανών υλικών και άλλων αποβλήτων, ενώ η έγκρισή του από το ΥΠΕΧΩΔΕ αναμένεται προς τα τέλη Αυγούστου.
Ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε πως η ολοκληρωμένη διαχείριση αποτελεί την οριστική λύση και όχι οι δεματοποιητές, όπως αναφέρουν ορισμένοι, και διευκρίνισε πως αυτός περιλαμβάνει και την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή. Ανακοίνωσε επίσης πως γύρω στις 15 Αυγούστου οι πρώτοι δεματοποιητές θα τοποθετηθούν- παρά τις ενστάσεις, οι οποίες έπεσαν στο κενό- στο Κρανίδι και στην Πύλο και σημείωσε πως όταν τους δει κάποιος να δουλεύουν θα καταλάβει τη διαφορά με τις χωματερές και θα πειστεί για την χρησιμότητά τους ως προσωρινή λύση.

Ε.Τ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 19/07/2009


-Η Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών ανέβαλε (πριν λίγες ημέρες) τη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που αφορά την εγκατάσταση δεματοποιητή και την προσωρινή αποθήκευση των δεματοποιημένων σκουπιδιών στον “Αγιο Νικόλαο” του Δήμου Πύλου.
-Η εγκατάσταση του δεματοποιητή συνεχίζεται όμως και, όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης, θα λειτουργήσει μέχρι 15 Αυγούστου, ενώ η απόφαση της προσφυγής από πολίτες και και φορείς κατά της εγκατάστασης προκαταλαμβάνεται από τον κ. Αγγελόπουλο.
Τι σκοπιμότητα θα έχει η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για ένα δεματοποιητή που θα έχει εγκατασταθεί ήδη;
Μήπως παραλογιζόμαστε τελικά;
Κώστας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου