Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ “ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ” Ο αυτοκινητόδρομος στην εκλογική μάχη

image

Στην προεκλογική μάχη και ο αυτοκινητόδρομος καθώς πρόκειται για ένα έργο γύρω από το οποίο περιστρέφεται η τοπική πολιτική διαμάχη εδώ και πολλά χρόνια. Οι προσδοκίες των κυβερνητικών παραγόντων, για να είναι μέσα σε όλα τα εκλογικά σενάρια, ήθελαν να παραδίδεται η παράκαμψη της Μεγαλόπολης μέσα στον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι η συμβατική προθεσμία ήταν μέχρι τέλος του χρόνου.
Από την πλευρά της η κατασκευάστρια εταιρεία έχει εντατικοποιήσει τις εργασίες στο τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο αλλά αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να παραδοθεί τον Οκτώβριο το έργο. Στελέχη της ευελπιστούν ότι με την βοήθεια του... καιρού θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου. Και αυτό γιατί υπολογίζουν να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Για να καταστεί αυτό δυνατόν όμως θα πρέπει οι θερμοκρασίες να είναι σχετικά υψηλές και οι μήνες αυτοί να είναι “στεγνοί” από βροχές. Ενα βροχερό φθινόπωρο μπορεί να “σπρώξει” την ολοκλήρωση του έργου την άνοιξη και επομένως ο δρόμος να μην είναι έτοιμος ούτε στο απώτατο εκλογικό σενάριο του Μαρτίου.
Ανάλογη μάχη αλλά με καλύτερες συνθήκες γίνεται για την παράδοση του δεύτερου κλάδου της σήραγγας Αρτεμισίου. Πιθανόν θα δοθεί το ένα ρεύμα σε κυκλοφορία στις 12 Αυγούστου για να διευκολυνθεί η μεγάλη έξοδος και λίγο αργότερα θα κλείσει η παλιά σήραγγα προκειμένου να γίνουν εκτεταμένες εργασίες. Υπολογίζεται ότι και οι δύο σήραγγες θα λειτουργούν πλήρως στο τέλος του χρόνου. Αγκάθι σε όλη την ιστορία που δυσκολεύει και τους εκλογικούς σχεδιασμούς, τα εκτελούμενα έργα διαπλάτυνσης του υπάρχοντος δρόμου. Προκαλούν αφάνταστη ταλαιπωρία με την παραμικρή... έξοδο (και επιστροφή) των Αθηναίων και έντονες διαμαρτυρίες των οδηγών που καλούνται μάλιστα να πληρώσουν και αυξημένα διόδια. Το έργο “σέρνεται”, σε πολλά σημεία ο δρόμος είναι κλειστός χωρίς να υπάρχει συνεργείο και γενικώς η εικόνα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη διαχείριση του έργου.
Το ΠΑΣΟΚ περιμένει έτοιμο με το σύνθημα “ούτε ένα μέτρο δρόμο”. Και η ΝΔ εύχεται ένα ξηρό φθινόπωρο για να είναι σε θέση να κατέβει με το σύνθημα “εμείς κάνουμε έργα”. Σε μια χώρα που η πολιτική έχει παραχωρήσει τη θέση της στη συνθηματολογία, ακόμη και ο καιρός μπορεί να παίξει περίεργα πολιτικά παιχνίδια.

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 03/08/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου