Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΝΑΥΑΡΙΝΟ 2009

Κόσμος στη φρεγάτα

image

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ η φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού “Νικηφόρος Φωκάς” προσέλκυε το ενδιαφέρον του κόσμου που βρέθηκε χθες στην Πύλο. Πολλοί γονείς ζήτησαν να επισκεφθούν με τα παιδιά τους το πολεμικό πλοίο και το πλήρωμα ανταποκρίθηκε θετικά. Οσο για τα πιτσιρίκια, εντυπωσιάζονταν πριν ακόμα ανέβουν στο κατάστρωμα. Κ.Δ.

Κοσμοσυρροή στην Πύλο

image

ΠΛΗΘΟΣ κόσμου θέλησε να παρατηρήσει από κοντά τα πολεμικά πλοία του Ελληνικού, του Ρωσικού και του Γαλλικού Ναυτικού που τίμησαν με την παρουσία τους τη χθεσινή επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Η παρουσία των πλοίων στο λιμάνι έδωσε και μια... διέξοδο στους πιο ανήσυχους πολίτες που δεν κατόρθωσαν κι αυτή τη χρονιά να μεταβούν στα νησιά όπου βρίσκονται τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Αγγλων πεσόντων.
Πολλοί είχαν επιχειρήσει νωρίτερα να επιβιβαστούν σε μια από τις λάντζες που μετέφεραν τους επισήμους -χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι θέσεις ήταν λίγες και το ενδιαφέρον μεγάλο, κι έτσι για μια ακόμη φορά ακούστηκε πολλές φορές στο λιμενοβραχίονα η κραυγή “εγώ δεν έχω πάει ποτέ!”. Η πρόταση που έκανε ένας πολίτης ήταν “άλλη φορά να πηγαίνουν με ένα από τα πολεμικά... για να χωράνε όλοι και να μην υπάρχουν παράπονα”!
Κ.Δ.

“Ησυχία”!

“ΗΣΥΧΙΑ!” φώναξε κάποια στιγμή στο γεύμα στο “Μηδεν” ο τελετάρχης Ηλίας Ηλιόπουλος. Εκείνη την ώρα μιλούσε σε άπταιστα ελληνικά ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας Μιχαήλ Σάβα τον οποίο και διέκοψε ο κ. Ηλιόπουλος, προκειμένου να επιβάλει την τάξη.
Ο κ. Σάβα χαμογελώντας παρατήρησε σχετικά με τη... διαδικασία: “Αυτό μας θυμίζει λίγο το Κοινοβούλιο, αλλά είμαστε σε σωστό δρόμο...”. Κι επειδή τα ελληνικά του ήταν άριστα, όλοι τον κατάλαβαν και φυσικά όλοι γέλασαν.
Κ.Δ.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου