Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΥΛΟΥ Συγκίνηση στην παράδοση των βραβείων “Βλαχοδημήτρη”

image image

Η κ. Βλαχοδημήτρη με τις βραβευθείσες Ε. Καραμπάτσου (αριστερά) και Σ. Μπουντά (δεξιά)

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε η καθιερωμένη τελετή της παράδοσης των βραβείων “Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη” στις δύο αποφοίτους του Λυκείου Πύλου που αρίστευσαν κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις 2008-09, την Κυριακή το πρωί.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στο Ινστιτούτο “Νέστωρ”, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Γυμνάσιο της Πύλου. Βραβεύθηκαν λοιπόν για τις άριστες επιδόσεις τους η Ελισάβετ Καραμπάτσου που πέρασε στη Νομική Αθήνας και η Σπυριδούλα Μπουντά, φοιτήτρια στη Φιλολογία Αθήνας.
Τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση καλωσόρισε ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος, ο οποίος σχολίασε και τον έντονο συμβολισμό του χώρου της τελετής, αφού επρόκειτο για το σχολείο το οποίο τελείωσε ο μεγάλος αυτός πνευματικός άνθρωπος, ο Θοδωρής Βλαχοδημήτρης. Υπογράμμισε επίσης ότι χάρη στη δράση της Βάσως Βλαχοδημήτρη, η
προσφορά στον τόπο συνεχίζεται, αφού ήδη βρίσκονται στο κτήριο Τσικλητήρα τα 5.000 βιβλία του φιλόσοφου-ποιητή και από εκεί θα μπορεί να τα διαβάσει ο κάθε πολίτης. “Η ευγνωμοσύνη μας και τα λόγια μας απέναντι στην κ. Βάσω είναι ελάχιστα, σε σχέση με την αγάπη και την τιμή που αισθανόμαστε απέναντί της”... τόνισε ο ίδιος και της χάρισε ως αναμνηστικό μια γκραβούρα της Πύλου του 1870.
Η καθηγήτρια Κατερίνα Δουμουλάκη-Τσάκωνα μίλησε για τη ζωή και το έργο του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη και η ηθοποιός Ιουλία Καλογρίδη απήγγειλε ποιήματά του. Την απονομή των τίτλων και των βιβλιαρίων καταθέσεων στις δύο κοπέλες, έκανε η ίδια η κ. Βλαχοδημήτρη. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως πριν λίγες μέρες, η κ. Βάσω βράβευσε άλλες δύο μαθήτριες της Πύλου για εργασία τους πάνω στο έργο του Παπαδιαμάντη.
Η βραβευθείσα Ελισάβετ Καραμπάτσου απευθύνθηκε στην κ. Βλαχοδημήτρη, λέγοντας τα εξής: “Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, εδώ, σήμερα. Γι’αυτό λοιπόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά, τους καθηγητές μου και την οικογένειά μου φυσικά που μου συμπαραστάθηκαν, ώστε να πραγματοποιήσω τους στόχους μου με επιτυχία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω, εσάς, κ. Βλαχοδημήτρη, που είχατε την καλοσύνη, στη μνήμη του συζύγου και του γιου σας να
επιβραβεύσετε την επιτυχία μου αυτή, δίνοντας σε εμένα αλλά και στη συμμαθήτριά μου, την ευκαιρία α ξεκινήσουμε τη νέα μας φοιτητική ζωή έχοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τις πρώτες μας ανάγκες. Ελπίζω να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας αποφέροντας μόνο επιτυχίες και εύχομαι εσείς με τη σειρά σας, κ. Βλαχοδημήτρη, να συνεχίσετε με τον ίδιο ενθουσιασμό τη δική σας προσπάθεια για επιβράβευση των μαθητών της περιοχής μας, καθώς είστε μία από τους ελάχιστους που ασχολούνται με την παιδεία σε αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστώ λοιπόν, πάρα πολύ και σας εύχομαι να είστε πάντα καλά για να μη διακόψετε τη δημιουργική αυτή προσφορά σας”.
Γ. Σαρ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 21/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου