Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ Τρεις λύσεις για το πέρασμα του Καϊάφα

image

Ως το τέλος Νοεμβρίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τη διέλευση της Ολυμπίας Οδού (Ελευσίνα – Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα) από την προστατευόμενη περιοχή του Καϊάφα. Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών εξετάζονται τα εξής ενδεχόμενα: 1. Να παραμείνει ο δρόμος στη σημερινή του κατάσταση σε μήκος περίπου 500 μέτρων, όπου σήμερα η κίνηση είναι περιορισμένη.
2. Να κατασκευαστεί η λεγόμενη «στενή» παράκαμψη, στην ανατολική πλευρά του υγροβιότοπου. Θα υπάρχει ανάγκη για πολλές σήραγγες, που επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό.
3. Να μη γίνει στην Τσακώνα η προβλεπόμενη σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, αλλά να ακολουθηθεί νέα πορεία μέσω Βυτίνας.
Οπως γίνεται άμεσα αντιληπτό πρώτη και η δεύτερη λύση εξυπηρετούν τις ανάγκες της Μεσσηνίας ενώ η τρίτη φαντάζει ως εφιάλτης, αφού ο αυτοκινητόδρομος θα σταματήσει στην Ολυμπία. Με δεδομένο ότι η Ολυμπία Οδός καλείται να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες μεταφοράς και μετακίνησης, οι φορείς του νομού πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις και να παρέμβουν ουσιαστικά ώστε να μην ληφθούν αποφάσεις ερήμην της Μεσσηνίας.
Προχθές έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οποία μετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Τίνα Μπιρμπίλη και Δημήτρης Ρέππας, καθώς και οι υφυπουργοί Γιάννης Μαγκριώτης και Θ. Μωραΐτης. Στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί λύση που να σέβεται το περιβάλλον και να μην επιβαρύνει υπέρμετρα το κόστος του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προηγηθεί σύσκεψη με τους φορείς και τη Νομαρχία Ηλείας, ενώ θα γίνουν συναντήσεις με την Κομισιόν πριν από την τελική απόφαση.

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 31/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου