Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ολύμπια οδός: «Δεν θα επιτρέψουμε να σταματήσει στον Πύργο»

kaiafas_lake

Απόλυτα αντίθετη με την πρόταση η Ολυμπία Οδός να σταματήσει στον Πύργο ή να «στρίψει» για Βυτίνα – Τρίπολη είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας. Σε ανακοίνωσή του, ο αντινομάρχης Υποδομών Στάθης Αναστασόπουλος τονίζει πως είναι αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο.
Επισημαίνει πως έτσι επανέρχεται ο κίνδυνος να μη φτάσει ο Δυτικός Άξονας στη Μεσσηνία, ώστε να συνδεθεί με την ανατολική οδό Πελοποννήσου (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα) στην Τσακώνα και τονίζει: «Είναι αυτονόητη η ευαισθησία μας σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα όταν πρέπει να γίνουν έργα σε προστατευόμενες περιοχές όπως αυτή της λίμνης του Καϊάφα. Συμφωνούμε απολύτως και επιβάλλεται να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε και το έργο να γίνει και ο συγκεκριμένος οικότοπος να προστατευθεί. Είναι σίγουρο ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας σε ζητήματα κατασκευής μεγάλων έργων έχει τις λύσεις και μπορεί άριστα να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα».

Διαφωνούμε
Και συνεχίζει ο κ. Αναστασόπουλος: «Διαφωνούμε, όμως, κάθετα με την προταθείσα 3η λύση από τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος Δημήτρη Ρέππα και Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς και τους υφυπουργούς Γιάννη Μαγκριώτη και Θ. Μωραΐτη, η οποία λέει “να μη γίνει στην Τσακώνα η προβλεπόμενη σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολης – Καλαμάτας αλλά να ακολουθηθεί νέα πορεία μέσω Βυτίνας».
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πάρει πρωτοβουλίες για να εκφρασθεί η αντίθεση της Μεσσηνίας κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο σχετικά με την προαναφερθείσα 3η λύση.
Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες πρωτοβουλίες να σταματήσει ο δρόμος της Ιόνιας Οδού στον Πύργο τόσο από τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη όσο και αργότερα από τον υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιο Σουφλιά.
Και οι δυο αυτές προσπάθειες βρήκαν καθολική αντίθεση τόσον από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας όσο και από όλους τους άλλους  φορείς.
Είμαι βέβαιος ότι έτσι θα γίνει και τώρα και σε καμία περίπτωση δε θα δεχθούμε ούτε ο Δυτικός Άξονας να σταματήσει στον Πύργο ούτε να “στρίψει” προς Βυτίνα – Τρίπολη.
Θεωρούμε απαράδεκτο τέτοιες σκέψεις σχετικά με την περικοπή της Ιόνιας Oδού να επανέρχονται στο προσκήνιο με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος, σε μια περίοδο που η τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας έχει κάνει την εμφάνισή της.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα μέρος των υψηλού επιπέδου τουριστικών υποδομών της ΠΟΤΑ ολοκληρώνεται άμεσα και θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά, ενώ πολλές άλλες μικρές ή μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες δημιουργούνται σε όλο το νομό.
Είναι χρέος όλων μας να αντιδράσουμε σε μια τέτοια προοπτική που θα στερήσει τη Νοτιοδυτική Ελλάδα από την αναμενόμενη τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη».

“ΘΑΡΡΟΣ” 01/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου