Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ"




1) Από το χώρο της εκδήλωσης 2) Ο κ. Μικέλης




3) Ο κ. Γιώργος Πολλάλης 4)Η κα Καίτη Σπυροπούλου
















5) κα Αφρούλα Δούβρη-Παπαϊωάννου 6) Ο κ. Πέτρος Βασιλείου






ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΟΥ
«ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ» Έπαινος Ακαδημίας Αθηνών
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 13 – 106 77 ΑΘΗΝΑ
___________________________________________________________________________
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2009


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Στις 8 Νοεμβρίου 2009, ημέρα Κυριακή, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Πυλίων της Αθήνας
« Τ Ο Ν Α Υ Α Ρ Ι Ν Ο »
οργάνωσε διπλή εορταστική εκδήλωση στην Αθήνα για να τιμήσει α) την εορτή της πολιούχου της Πύλου, Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας (που εορτάζεται στις 24/09) και β) την 182η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (που εορτάζεται στις 20/10).
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση με δοξολογία και αρτοκλασία και το δεύτερο μέρος έγινε στο ξενοδοχείο Esperia Palace Hotel σε μία ανεπανάληπτη Πυλιακή ατμόσφαιρα.
Στην αρχή έγινε η βράβευση εκλεκτών Πυλίων συμπατριωτών για την προσφορά τους στο Σύλλογο και μετά η βράβευση του καταγόμενου από τη Μήλο, κ. Αντωνίου Μικέλη, απ’ ευθείας απόγονου του Πέτρου Μικέλη, ο οποίος ήταν ο πρώτος πεσών στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το έτος 1827.
Ακολούθως, έγινε ο απολογισμός δράσης του Συλλόγου για το τελευταίο έτος, που περιελάμβανε κοινωνικές εκδηλώσεις, εκδρομές, εκδηλώσεις για τους νέους της Πύλου και δωρεές υπέρ της Φιλαρμονικής της Πύλου και του Χορευτικού Συγκροτήματος Πύλου.
Έκλεισε με το σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών του Συλλόγου που αφορούν στην έκδοση της «Ιστορίας της Πύλου», στην διοργάνωση του Β’ Συνεδρίου για την Πύλο και στην τοποθέτηση αναμνηστικής στήλης στη μνήμη του συμπατριώτη μας, Βέλιου Καραβία, που έσωσε από βέβαιο θάνατο 29 ναυτικούς από φλεγόμενο πλοίο στο λιμάνι της Πύλου το 1980.
Όλα τα παραπάνω γίνονται πραγματικότητα μετά από τη γενναία οικονομική ενίσχυση που έκανε στο Σύλλογό μας ο συμπατριώτης μας Υπουργός, κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, στον οποίο εκφράζουμε τις πολλές ευχαριστίες μας .


Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΜΙΣΥΡΛΗΣ ΔΗΜ. ΠΥΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου