Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ Η Ολυμπία Οδός οπωσδήποτε στη Μεσσηνία

image image

“Σε κάθε περίπτωση η Ολύμπια Οδός θα φθάσει στη Μεσσηνία, στα χρονοδιαγράμματα που πρέπει, με σεβασμό του περιβάλλοντος και όχι με μεγάλες υπερβάσεις”.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής ερώτησης του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι αυτό “είναι βασική και απόλυτη δέσμευσή μας” ενώ σημείωσε ότι δεν είχαν λυθεί τα περιβαλλοντικά προβλήματα κατά τη συζήτηση της σύμβασης παραχώρησης στη Βουλή. Υπενθύμισε ότι υπήρξαν αντιδράσεις από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και από τοπικούς φορείς
σχετικά με τη χάραξη στον Καϊάφα, τις οποίες δεν πήρε υπόψη της η τότε κυβέρνηση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες έφθασε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία προειδοποιεί πως αν δεν επανασχεδιαστεί ο δρόμος και δεν ληφθούν υπόψη οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες και οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, τότε θα παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα διακόψει τη χρηματοδότηση συνολικά του οδικού άξονα Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος -Τσακώνα και θα ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων που έχουν επενδυθεί από Κοινοτικούς πόρους.
Κατά τη συζήτηση ο κ. Λαμπρόπουλος επέμεινε στις διευκρινίσεις ενόψει και της σημερινής συνάντησης τοπικών παραγόντων στον Πύργο και ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις τονίζοντας ότι υπάρχει επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς.
Σημείωσε ακόμη ότι πριν από μια εβδομάδα υπήρξε συνάντηση με Ευρωπαίους εκπροσώπους και αναλήφθηκε από ελληνικής πλευράς η δέσμευση ότι θα δοθεί τάχιστα λύση η οποία θα σέβεται το περιβάλλον και το κόστος του έργου γιατί
δεν μπορεί να υπάρχουν μεγάλες υπερβάσεις.

Σήμερα η ημερίδα για την Ολυμπία Οδό
Σήμερα στις 6 το απόγευμα, στον Πύργο, στο συνεδριακό κέντρο της Νομαρχίας Ηλείας, πραγματοποιείται η ημερίδα με θέμα «Ολυμπία οδός “Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα”: Επιπτώσεις - προοπτικές - προβλήματα για το Νομό Ηλείας». Την οργανώνουν η Ν.Α. Ηλείας και το τμήμα Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ. Το πρόγραμμα προβλέπει καλωσόρισμα από το νομάρχη Χαράλαμπο Καφύρα και εισηγήσεις από τον αντινομάρχη Ευγένιο Μπαλκάμο και εκπροσώπους της κοινοπραξίας κατασκευής του αυτοκινητόδρομου, των υπουργείων Υποδομών - Μεταφορών και Περιβάλλοντος, καθώς και του ΤΕΕ.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου