Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ολοι οι Πύλιοι στο πλευρό του Αντ. Σαμαρά. Του Γιώργου Χρονόπουλου Δημάρχου Πύλου

Η εκλογή της ηγεσίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος και δη ενός μεγάλου κυβερνητικού κόμματος συνιστά μείζον πολιτικό εγονός που αναγκαστικά ενδιαφέρει τόσο το σύνολο της κοινωνίας, όσο και κάθε ενεργό, υπεύθυνο και ανήσυχο πολίτη. Αλλωστε, παρά την όποια ασκούμενη κριτική στην πολιτική και στους πολιτικούς, παραμένει αυτονόητο και συγχρόνως αδιαφιλονίκητο το συμπέρασμα, σύμφωνα με το οποίο η τρίτη ελληνική δημοκρατία εμπέδωσε για πρώτη φορά στην χώρα μας τον πολιτικό πολιτισμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εγγυήθηκε την πολιτική ομαλότητα και την
κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη. Με άλλη διατύπωση τα κοινοβουλευτικά κόμματα της μεταπολιτευτικής περιόδου έχουν προσφέρει ύψιστη υπηρεσία στην πατρίδα. Είναι προφανές ότι αυτό ισχύει κυρίως για τα δυο μεγάλα κόμματα, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συγκροτούν τις εναλλασσόμενες στην εξουσία πολιτικές παρατάξεις. Συνεπώς, η κοινωνία των πολιτών οφείλει και πρέπει να συμμετέχει ενεργά και μαζικά στις κομματικές διαδικασίες εισφέροντας στα κόμματα την αυθεντικότητα της ουσιαστικής νομιμοποίησης και διευρύνοντας το πεδίο της όσμωσης της κοινωνίας με την πολιτική. Αλλωστε, ως γνωστόν, έχουμε πάντοτε ότι αξίζουμε και συγχρόνως δεν μπορούμε να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε από την α-πολιτική θέση της ουδετερότητας, της αδράνειας και της απόσυρσης.
Στο πλαίσιο αυτό, τόσο ως πολίτης και δημότης της Πύλου, όσο και ως δήμαρχος φρονώ ότι συνιστά τύχη αγαθή για τον τόπο μας και την πατρίδα το γεγονός ότι ο συνδημότης μας κ. Αντώνης Σαμαράς είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ. Φρονώ ότι όλοι οι Πύλιοι, ανεξαρτήτως πολιτικής καταγωγής, κομματικής προτιμήσεως και ιδεολογικού προσανατολισμού, εύχονται στον κ. Αντώνη Σαμαρά να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, ώστε να υπηρετήσει με θεμέλιο τις εγνωσμένες αρετές, αξίες και αρχές του το συμφέρον της πατρίδας. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω ότι η πρόσφατη οκτάμηνη υπουργική του θητεία στο υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαίωσε την πολιτική του αρετή και την μεγάλη του αγάπη για τον τόπο του και την Μεσσηνία εν γένει. Ερμηνεύοντας λοιπόν τα αισθήματα των συνδημοτών του και όλων των πολιτών, ως πολίτης, πατριώτης και τελευταία ως δήμαρχος, εύχομαι στον κ. Αντώνη Σαμαρά καλή επιτυχία.
Η εκλογή του αρχηγού και του δεύτερου κυβερνητικού κόμματος από την κοινωνία χαλυβδώνει την δημοκρατία μας και ενισχύει την αυτονομία της πολιτικής ως κορυφαίας δημόσιας λειτουργίας και ως ηθικής διακονίας του δημοσίου συμφέροντος. Πιστεύω τέλος ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς ως πολιτικός αρχηγός της δεύτερης μεγάλης κυβερνητικής παράταξης της χώρας διαθέτει την ικανότητα, το όραμα
και την βούληση να συνδιαμορφώσει τις συνθήκες, ώστε η χώρα μας να αποκτήσει σταθερό βηματισμό προόδου, να καταστούν θετικά τα πρόσημα που προσδιορίζουν την ταυτότητα και την ποιότητα της κοινωνίας μας και να μειωθούν χάριν του μέλλοντος και της νεολαίας όλες οι διακινδυνεύσεις που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και ρυτιδώνουν την εθνική μας αυτοπεποίθηση.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/11/2009

1 σχόλιο:

  1. πολλη καλη η εκθεση ιδεων,
    αλλοστε χρωσταει και την εκλογη του
    ο
    κ.δημαρχος
    μεσα απο τους μηχανισμους εκλογης του,
    ισως λοιπον να τιν δουμε αυριο να ψηφιζει σαμαρα,
    αφου του χρωσταει χαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή