Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ασύρματο Ίντερνετ Σε ΑρΧ. Μεσσήνη, Πύλο

siskepsi%20sel%2010

Εντός του επόμενου 20ημερου θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου που θα επιτρέπει σε επισκέπτες και πολίτες να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ στην ευρύτερη περιοχή του Διοικητηρίου της Νομαρχίας, στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, στην Πύλο και τη Γιάλοβα.
Χθες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης πρόσβασης, υπηρεσιών και εφαρμογών  στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας», πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομαρχία για την πρόοδο του συγκεκριμένου έργου, υπό την προεδρία του αντινομάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου και τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Ιθώμης Θεόδωρου Λάγιου και Πύλου Παναγιώτη Μπαλαφούτη, των  αναδόχων του έργου, των μελών επιτροπής της Νομαρχίας που επιβλέπει το έργο και εκπροσώπου της ΛΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Αρχαία Μεσσήνη
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, με το εν λόγω έργο δίνεται η δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας των ανθρώπων που θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Διοικητηρίου και των άλλων τριών περιοχών. Με τον υπολογιστή τους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 385.000 ευρώ και μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.
Ο αντιδήμαρχος Ιθώμης ευχαρίστησε τη Νομαρχία που συμπεριέλαβε την περιοχή τους στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι θα ωφεληθούν όλοι οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου και οι κάτοικοι των χωριών στην Αρχαία Μεσσήνη και την Αρσινόη. Μάλιστα, όπως τόνισε, αυτό μπορεί να συμβάλει και στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Πύλος
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πύλου εξέφρασε τη χαρά του για την επιλογή, επισημαίνοντας ότι η περιοχή της Πύλου είναι τουριστικά αναπτυσσόμενη λόγω και της ΠΟΤΑ. Πλέον με ασύρματο ίντερνετ θα καλύπτονται οι περιοχές στην κεντρική πλατεία της Πύλου, δεξιά και αριστερά της προβλήτας και της Γιάλοβας στην παραλία.

Της Βίκυς Βετουλάκη “ΘΑΡΡΟΣ” 07/11/2009

1 σχόλιο:

  1. Μπορει να μας ενημερωσει κάποιος πως έγινε η ανάθεση υλοποίησης του έργου, και σε ποιόν έγινε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή