Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ριζόμυλος-Καλαμάτα Οκτώ ισόπεδοι κόμβοι

Έτοιμη προς το τέλος Δεκεμβρίου θα είναι η οριστική μελέτη του δρόμου Ριζόμυλου – Καλαμάτας, συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντικής, όπως τονίσθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιστημονικοτεχνικής Επιτροπής και της Επιτροπής Παρακολούθησης, παρουσία του μελετητή κ. Καραγιώργου.Στη συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθη ο νομάρχης, ειπώθηκε ότι έχουν γίνει όλες οι τροποποιήσεις που συμφωνήθηκαν κατά την προηγούμενη συνάντηση της Επιτροπής.
Κόμβοι
Η επιτροπή διαπίστωσε ότι έχουν ενσωματωθεί όλες οι δικές της παρατηρήσεις αλλά και οι παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στα όσα κατατέθηκαν. Όπως τονίσθηκε, ο άξονας θα περάσει απ’ όλα τα ρέματα με ασφάλεια και αρκετό ύψος, που θα δίνει προοπτικές 100ετίας. Ο δήμαρχος Αρφαρών Ανδρέας Καράγιαννης έθεσε θέμα απαλλοτριώσεων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει καλή καταγραφή, ώστε να μην παρατηρηθούν τα προβλήματα που επισημάνθηκαν με τον εθνικό αυτοκινητόδρομο. Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές των ανισόπεδων κόμβων, ο μελετητής σημείωσε ότι θα υπάρχουν 3 κυκλικές πλατείες μέχρι τον ποταμό Άρι. Οι 3 ανισόπεδοι κόμβοι έχουν αντικατασταθεί με 8 ισόπεδους. Θα υπάρχει κόμβος περίπου κάθε 1.700 μέτρα.
Κόμβος αεροδρομίου
Ο ίδιος μελετητής προσφέρθηκε, και θα συντάξει χωρίς αμοιβή, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας, μελέτη για τον κόμβο του αεροδρομίου. Μάλιστα, την περιοχή επισκέφθηκαν ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Χρ. Ριζά, το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π. Γιαννακέα, το μελετητή κ. Καραγιώργο και μαζί με τον αερολιμενάρχη Δ. Μανδηλάρη μελέτησαν το χώρο. Ο κ. Δράκος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα παραδοθεί η μελέτη του κόμβου πολύ σύντομα και θα εντάξει το έργο άμεσα στο νομαρχιακό πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιηθεί για την εύρυθμη λειτουργία του άξονα και της εισόδου / εξόδου του αεροδρομίου.
Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 21/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου