Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Αργεί το τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας. Φθινόπωρο 2010 στα Παραδείσια

Μέχρι το φθινόπωρο του 2010 θα έχει παραδοθεί το τμήμα από Κόρινθο έως και Παραδείσια του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Τάδε έφη ο διευθυντής της ΕΥΔΕ, Μελετών - Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου, Γιάννης Καρνέσης, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ενημερωτικής ημερίδας του Δήμου Καλαμάτας για τον περιμετρικό δακτύλιο της πόλης.
Για το κομμάτι Παραδείσια – Τσακώνα, ο κ. Καρνέσης σημείωσε ότι οι εργασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία, χωρίς όμως να δώσει σαφή χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης. «Δεν μπορούμε να πούμε τη δεδομένη στιγμή ακριβή ημερομηνία για την ολοκλήρωσή του. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι πολύ κοντά. Τα τεχνικά προβλήματα έχουν λυθεί και θέλουμε μικρό διάστημα για την ολοκλήρωσή του», υπογράμμισε ο κ. Καρνέσης.

Η διαδρομή Τρίπολη – Μεγαλόπολη θα είναι σκάρτα 10 λεπτά

Ειδικότερα, ο κ. Καρνέσης τόνισε: «Το έργο Κόρινθος – Τρίπολη Καλαμάτας και Λεύκτρο – Σπάρτη προχωρά με πολύ έντονους ρυθμούς. Είναι μακράν το πρώτο σε πρόοδο από τα πέντε έργα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα με σύμβαση παραχώρησης.
Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 33% του συνολικού φυσικού αντικειμένου και η πρόοδος αυτή προβλέπεται να ενταθεί το 2010, οπότε, αν τα πράγματα πάνε όπως τα υπολογίζουμε, μέχρι το φθινόπωρο, το αργότερο, θα έχει παραδοθεί πλήρως αποπερατωμένο, ως αυτοκινητόδρομος, όλο το κομμάτι του δρόμου από Κόρινθο έως τον κόμβο στα Παραδείσια. Αυτό που θα απομένει είναι το κομμάτι Τσακώνα- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη, στα οποία εκτελούνται ήδη εργασίες».
Σε ερώτηση του εκπροσώπου του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας του ΤΕΕ, Ν. Πατσαρίνου για τα χρονοδιαγράμματα του έργου, ο κ. Καρνέσης υποστήριξε: «Στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου έως τα Παραδείσια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις, εκτός από μια μικρή περιοχή στον κόμβο της Τρίπολης. Το κομμάτι Κόρινθος – Τρίπολη με εξαίρεση τη σήραγγα της Στέρνας θα έχει ολοκληρωθεί το Μάρτιο.
Για το Παραδείσια – Τσακώνα, η ειδική υπηρεσία έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ δύσκολο έργο, από τα πλέον δύσκολα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, κουβαλώντας μαζί της τις αμαρτίες παλιότερων υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με το έργο. Δεν μπορούμε να πούμε τη δεδομένη στιγμή ακριβή ημερομηνία για την ολοκλήρωσή του. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι πολύ κοντά. Τα τεχνικά προβλήματα έχουν λυθεί και θέλουμε μικρό διάστημα για την ολοκλήρωσή του.
Επίσης, η διάνοιξη στη σήραγγα του Καλογερικού έχει ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται η επένδυση. Με όλα αυτά που γίνονται η διαδρομή Τρίπολη – Μεγαλόπολη θα είναι λιγότερο από 10 λεπτά».
Πάντως, σε παρέμβαση του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα, αν το διάστημα παράδοσης του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα είναι μέσα στο 2010, ο κ. Καρνέσης δεν έδωσε απάντηση.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη “ΘΑΡΡΟΣ” 20/12/2009

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΝΕΣΗ, ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ "Η ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ", ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ?? ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ.

    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ Η "ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ"?? ΝΑΙ, ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ??

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ, ΜΗΝ ΞΑΝΑ-ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο "ΜΩΡΕΑΣ" δεν δίνει ακριβείς ημερομηνίες με σιγουριά. Την Κυριακή μιλούσα με υπεύθυνο κάποιου τμήματος του έργου και μου έλεγε ότι πολλά εξαρτώνται από τον καιρό. Οι αρκετές βροχές τους έχουν διμιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή