Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ Σε νεοκλασικό της Πύλου εικονικά η Ναυμαχία του Ναβαρίνου

image

Σε νεοκλασικό κτήριο, στην προκυμαία της Πύλου, θα στεγαστεί προσωρινά για δύο χρόνια το Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Η ανακοίνωση έγινε χθες από τον αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί στο Επισκοπείο –από κοινού με το δήμαρχο Πύλου Γιώργο Χρονόπουλο- με το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, καθώς το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει κατά 25% στην Εκκλησία και κατά 75% στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.
Στη χθεσινή συνάντηση, ο αντινομάρχης και ο δήμαρχος ζήτησαν από τον κ. Χρυσόστομο την παραχώρηση κατά χρήση του κτηρίου για δύο χρόνια, προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό το Κέντρο. Οπως σημείωσε ο Στ. Αναστασόπουλος, ο μητροπολίτης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα και υπέδειξε τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί για να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω κτήριο. Την ίδια στιγμή, ο αντινομάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, αφ’ ενός για την παραχώρηση του κτηρίου και αφ’ ετέρου για τη διάθεση -όπως είπε ο Στ. Αναστασόπουλος-συνεργείου της ΤΕΜΕΣ το οποίο θα αναλάβει την προετοιμασία και τη διαμόρφωση του κτηρίου για την εγκατάσταση του Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης.
Οπως εξήγησε ο αντινομάρχης, αρχικά είχε προγραμματιστεί το Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου να εγκατασταθεί στο κτήριο των παλαιών σφαγείων της Πύλου, στα Βουγιουκέικα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακατασκευής όμως, συνέχισε ο Στ. Αναστασόπουλος, διαπιστώθηκε ότι το κτήριο είχε αρκετά προβλήματα αναφορικά με τη στατικότητά του - «η αποκατάσταση των οποίων είναι εφικτή, αλλά και χρονοβόρα, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου». Καταλήγοντας ο αντινομάρχης εξέφρασε για μία ακόμα φορά τις ευχαριστίες του, τόσο προς το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, όσο και προς τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, για τη συνδρομή τους προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Πύλου.

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 08/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου