Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Μελέτη για το δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Τη μελέτη της βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο, που συνδέει τους εθνικούς δρόμους Ριζόμυλος - Πύλος και Κυπαρισσία - Πύλος, θα χρηματοδοτήσει ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας ενέκρινε χθες την προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης, που θα γίνει με την ευθύνη της Αναπτυξιακής. Στη σύμβαση μετέχουν επίσης οι Δήμοι Χιλιοχωρίων και Νέστορος, ενώ όπως έγινε γνωστό, από τα 205.870 ευρώ της μελέτης τα 30.000 ευρώ θα τα βάλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και όλα τα υπόλοιπα χρήματα ο καπετάν Βασίλης. Σε 4 μήνες θα εκπονηθούν όλες οι μελέτες για το δρόμο και θα χρειαστούν κι άλλοι 4 για όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις.
Πρόκειται για ένα δρόμο περίπου 14 χιλιομέτρων, για τον οποίο προβλέπεται βελτίωση - διαπλάτυνση και παρακάμψεις των Κρεμμυδίων και του Κορυφασίου. Κατά τη συζήτηση έγινε η ενημέρωση πως υπάρχουν απαλλοτριώσεις σε 200 μέτρα πριν τα Κρεμμύδια και σε 7,5 χιλιόμετρα μετά τα Κρεμμύδια. Ο επικεφαλής της “Ανατροπής” Χρήστος Μαλαπάνης επεσήμανε ότι αφού δεν μπορεί να γίνει ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος, επιλέγεται ο παράδρομος, ένα έργο που μπορεί να κοστίσει 4 εκ. ευρώ. Ο επικεφαλής της “Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος εκτίμησε πως από το Σουληνάρι και μετά δεν έχει ελπίδες ο δρόμος της Πύλου. Ο επικεφαλής της ΝΑΣ Αριστείδης Δαμαλάς εξέφρασε τη διαφωνία του, γιατί η προτεραιότητα για το συγκεκριμένο δρόμο δίνεται από τον επενδυτή της ΠΟΤΑ και όχι από τις υπηρεσίες.
Ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος, αφού αναγνώρισε τη δυσκολία εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων για μελέτες και υλοποίηση έργων, παρατήρησε πως «δεν πρέπει να καταθέσουμε τα όπλα. Χρειάζεται ευρύτητα πνεύματος». Ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για το συγκεκριμένο δρόμο και ένας απ’ αυτούς είναι η ΠΟΤΑ. Είπε πάντως πως «δεν πιστεύουμε ότι δε θα γίνει ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος» κι εκτίμησε ότι θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 22/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου