Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Νέα... τράκα από τον καπετάν Βασίλη για δρόμους

image

Μία ακόμα φορά οι πιστώσεις που διαθέτει ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος έρχονται να αναπληρώσουν το έλλειμμα της πολιτείας, ως προς τη χρηματοδότηση μελετών για τη βελτίωση οδικών αξόνων στη Μεσσηνία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για 175.000 ευρώ που –μαζί με 30.000 ευρώ από τη Νομαρχία Μεσσηνίας-προορίζονται να χρηματοδοτήσουν τις μελέτες για τη βελτίωση του μήκους 14 χιλιομέτρων δρόμου Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο, ο οποίος συμβάλλει στο δρόμο Κυπαρισσία-Πύλος-Μεθώνη.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό χθες -στη συνεδρίαση της Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών- ο συμπατριώτης μας εφοπλιστής θα διαθέσει την πιο πάνω πίστωση μέσω της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που η εταιρεία θα υπογράψει με τη ΝΑΜ και τους Δήμους Χιλιοχωρίων και Νέστορος.
Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι να εκπονηθούν όσο το δυνατό συντομότερα οι απαραίτητες μελέτες ώστε ακόμα και μέσα σε 8 μήνες -όπως εκτιμά ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος- να μπορεί η Νομαρχία να διεκδικεί πιστώσεις για τη δημοπράτηση του έργου. «Εκτιμούμε ότι θα απαιτηθούν περίπου 4 μήνες για τη μελέτη κι άλλοι τόσοι για τις απαραίτητες εγκρίσεις, κι έτσι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τις απαραίτητες πιστώσεις για τη δημοπράτηση της βελτίωσης του συγκεκριμένου δρόμου» σημείωσε ο αντινομάρχης.
Η σύναψη της σχετικής σύμβασης συζητήθηκε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού και Υποδομών, η οποία εισηγήθηκε θετικά προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Β.Γ.Μ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 18/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου