Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Γιάλοβα 10 Φλεβάρη διαγωνισμός εκμίσθωσης

gialova
Μέχρι τέλος Μαρτίου πρόκειται να έχει ολοκληρώσει όλες τις αναλύσεις και τις δειγματοληψίες από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας το ΕΛΚΕΘΕ για τον εντοπισμό βαρέων μετάλλων. Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη εξαχθεί, αλλά, όπως μας επισημάνθηκε και από το Τμήμα Αλιείας της Νομαρχίας, αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι αναλύσεις, προκειμένου τα συμπεράσματα να είναι ολοκληρωμένα.
Διακήρυξη
Στο μεταξύ, προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση της αλιευτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη, εκμισθώνεται το δημόσιο ιχθυοτροφείο με τις εγκαταστάσεις (αλιευτικές, κτηριακές, λοιπά έργα και υποδομές) με πλειοδοτική δημοπρασία. Η εκμίσθωση θα αρχίσει από την ημερομηνία έγκρισης του πλειοδότη από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα τελειώσει στις 28 Φεβρουαρίου του 2015.
Όρια του εκμισθωμένου χώρου είναι η μόνιμα και περιοδικά κατακλυζόμενη υδάτινη έκταση με τα αναγκαία παραρτήματα του ιχθυοτροφείου, που περιβάλλεται ανατολικά με στάσιμα νερά, δυτικά με χερσόνησο όρμου Βοϊδοκοιλιάς, βόρεια με αγροτικές εκτάσεις και νότια με θάλασσα όρμου Ναυαρίνου.
Επίσης, η διακήρυξη ορίζει την προστατευτική ζώνη όπου απαγορεύεται όλο το χρόνο η αλιεία.
Για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει να παραστεί ο ίδιος στον τόπο της δημοπρασίας με έναν εγγυητή και να προσκομίσει γραμμάτιο παρακαταθήκης 9.000 ευρώ ή ισόποση εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας.
Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10 Φεβρουαρίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας στην Καλαμάτα. Ελάχιστο ποσό προσφοράς για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται, ως ετήσιο μίσθωμα, το ποσό των 6.000 ευρώ.
“ΘΑΡΡΟΣ” 30/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου