Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Ο Αρχιεπίσκοπος, 27 μητροπολίτες και 3 επίσκοποι στην Καλαμάτα

image

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, 27 μητροπολίτες και 3 επίσκοποι θα συμμετέχουν στις τελετές υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στον εορτασμό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα. Οπως είπε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε συνέντευξη Τύπου χθες, η επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για την πόλη και το νομό, διότι πρώτη φορά Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την περιοχή μας και τιμά με την παρουσία του τη μεγάλη παμμεσσηνιακή γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.
«Θα ήθελα να προτρέψω όλο το ποίμνιο να ανταποκριθεί σε αυτήν την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου και με την
παρουσία του να τιμήσει τον υψηλό επισκέπτη μας«, είπε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας - για να συμπληρώσει ότι «κατά την ημέρα της υποδοχής, θα υπάρχει η δυνατότητα εδώ στον μητροπολιτικό οίκο, ο κόσμος να περάσει και να πάρει την ευχή του Πατριάρχου, όπως και κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο ησυχαστήριο του Προφήτου Ιωήλ την Τετάρτη το πρωί στις 9. Οποιος επιθυμεί να δει τον Πατριάρχη και να πάρει την ευχή του, μπορεί να το κάνει».
Πρόσθεσε δε ο κ. Χρυσόστομος ότι σε μια αγαστή και αρμονική συνεργασία τόσο με την Νομαρχία όσο και με το Δήμο Καλαμάτας οργανώθηκε το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη, στο πλαίσιο που ορίζει η εκκλησιαστική εθιμοτυπία και η εθιμοτυπία της ελληνικής Πολιτείας. «Αποφασίστηκε να του αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους, γι’ αυτό και υπάρχει τόσο υψηλή και έντονη ασφάλεια», τόνισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Οι αρχιερείς που θα συμμετάσχουν στις τελετές υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’ και στον εορτασμό της Υπαπαντής είναι: Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Οι μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομος, Ζακύνθου Χρυσόστομος, Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Ηλείας Γερμανός, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Μιλήτου Απόστολος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Λήμνου Ιερόθεος, Βεροίας Παντελεήμων, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αυλώνος Χριστόδουλος, Γυθείου και Οίτυλου Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Σερρών Θεολόγος, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Πατρών Χρυσόστομος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, Κορίνθου Διονύσιος, Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος και Μεξικού Αθηναγόρας. Κι ακόμη, οι επίσκοποι Προικοννήσου Ιωσήφ, Ελαίας Θεοδώρητος και Ναζιανζού Θεοδώρητος.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 30/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου