Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Δρακόντεια μέτρα για τον Πατριάρχη ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

image

Αυξημένα αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τις ημέρες του εορτασμού της Υπαπαντής ενόψει της επίσκεψης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι ετοιμασίες από πλευράς Δήμου Καλαμάτας είναι πυρετώδεις και επικεντρώνονται κυρίως σε τρία σημεία. Στην υποδοχή του Πατριάρχη το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα τοποθετηθεί εξέδρα ανάμεσα στις προτομές Παπαφλέσσα και Μαυρομιχάλη, η ανακύρηξή του σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας και η επίδοση του Χρυσού Κλειδιού της πόλης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στο επίσημο γέυμα ανήμερα της γιορτής κατά την οποία τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με άλλες χρονιές.
Λόγω των μέτρων ασφαλείας αλλά και των αρκετών επισήμων επισκεπτών (μητροπολίτες κ.ά.) που αναμένονται στην πόλη εκείνες τις ημέρες, θα περιοριοστεί σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που θα κληθουν να παρευρευθούν. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μιλώντας για το θέμα, τόνισε πως θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο χώρο του γεύματος μόνο οι κάτοχοι ειδικών καρτών που θα διανεμηθούν σε περιορισμένα άτομα.
Αναφερόμενος στην τελετή ανακύρηξης του Πατριάρχη σε επίτιμο δημότη της πόλης ο κ. Νίκας σημείωσε πως λόγω του στενού χώρου της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχουν σκέψεις να ανοιχτούν και οι ενδιάμεσες πόρτες, ώστε να διευκολυνθούν οι παρόντες, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο τοποθέτησης μεγάλης οθόνης (video wall) για τις ανάγκες της τελετής. «Η πόλη θα φορέσει τα καλά της για την υποδοχή του υψηλού μας προσκεκλημένου» τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας προαναγγέλλοντας άμεσα αισθητικές παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία, όπως διαγραμμίσεις στην περιοχή γύρω από το ναό της Υπαπαντής, αλλά και στον κόμβο της οδού Μακεδονίας, που αποτελεί τη βασική είσοδο της πόλης.
Οσον αφορά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η επιβεβαίωση της επίσκεψής του αναμένεται λίγες μόνο μέρες πριν τις εορταστικές εκδηλώσεις και αν η απάντηση - όπως ελπίζουν στο δήμο είναι θετική -τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ακόμα αυστηρότερα.
Δ.Πλ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 13/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου