Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Με τιμές υποδέχεται η Μεσσηνία τον Πατριάρχη

image

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχεται σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο η Μεσσηνία. Η επίσημη υποδοχή του θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, και στις 8 το βράδυ ο Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας. Η παρουσία του στον εορτασμό της Υπαπαντής αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες προσκυνητές στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Στην υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου και στις εκδηλώσεις εορτασμού της Υπαπαντής θα παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, 27 μητροπολίτες, 3 επίσκοποι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης και ενδεχομένως η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Επίσης, στον εορτασμό της Υπαπαντής θα παρευρεθεί σύσσωμη η ανώτατη ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καλαμάτα έχει ως εξής:
Σήμερα
Στις 5.30 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Στις 6 μ.μ. ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα τελεστεί στην Υπαπαντή. Στις 7 ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος θα τον υποδεχτεί στο Επισκοπικό Μέγαρο. Μία ώρα αργότερα στο Δημαρχείο, ο κ. Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, ενώ στις 8.30 μ.μ. θα γίνει υποδοχή του στη Νομαρχία Μεσσηνίας.
Αύριο
Στις 10 το πρωί θα γίνει η έναρξη του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Συνεδρίου στο ΤΕΙ Καλαμάτας και η ανακήρυξη του Πατριάρχη επίτιμου καθηγητή. Στις 6 το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει κατά τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό της Υπαπαντής του Χριστού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό.
Τρίτη 2 Φεβρουαρίου
Στις 7.30 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει κατά τον όρθρο και στις 8.30 θα τελέσει τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Υπαπαντής. Θα γίνει προσφώνηση από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και αντιφώνηση από τον κ. Βαρθολομαίο. Στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Υπαπαντής. Στις 5 το απόγευμα ο Πατριάρχης θα εγκαινιάσει την μονάδα αιμοκάθαρσης “Μεσόγειος“ στη Μεσσήνη. Στις 7 το βράδυ θα παραστεί στην παρουσίαση των τόμων “Χριστιανική Μεσσηνία“ και “Οι πρόσφυγες της Καλαμάτας“, στο Πνευματικό Κέντρο.
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου
Στις 9 το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μονή Προφήτη Ιωήλ Καλαμάτας και στις 10 θα περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Ο κ. Βαρθολομαίος θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 4 το απόγευμα.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 31/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου